Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, март 24, 2019

Тайната на активното дълголетие: Виброгимнастиката на академик Микулин – ще се почувствате преродени!

юли28/ 2018

Когато академик Александър Александрович Микулин, известният дизайнер на самолети, създател на бутални, турбовитлови и турбореактивни двигатели за самолети, се сблъскал със здравословните проблеми, той започнал да се интересува от развитието на техники, които облекчават хода на заболяването и способстват по-дългия и пълноценен живот.
 

тайни на дълголетието

 

Тайната на дълголетието

Академик Микулин създал гимнастика, състояща се от простички упражнения, характеризиращи се с т.нар. „шокове“ – шоково удряне на петите в пода. Тази техника помага да се подобри кръвообращението, да се предотврати запушването на вените и нормализира кръвното налягане.

 Също така подобрява мозъчната функция: от тежестта в главата и главоболието не остава и следа.

Изправете се, съберете краката, стиснете зъби. Повдигнете пети на 3-5 см от пода, след това ги отпуснете внезапно. В резултат на предизвиканото разтърсване венозните клапи получават допълнителен тласък, за да избутат кръвта нагоре.виброгимнастикаПравете 30 от тези повдигания и спускания по 5 пъти на ден и ще забравите за болестите! Не бързайте при изпълнението на всяко упражнение: 1 разтърсване в секунда е добро темпо.

 

Тази гимнастика е особено полезна за хора, които са принудени да работят в продължение на дълги периоди в изправено или седнало положение. Това упражнение може да помогне дори на хората, за които джогингът или бързото ходене са забранени.

Разтърсете тялото – това е една ефективна превенция на тромбоза, инфаркт на миокарда и инсулт. Учудващо е, че едно толкова просто упражнение е толкова полезно!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...