Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юли 16, 2019

Какви са тези ленти, залепени по телата на спортистите

юли30/ 2018

Какви са тези ленти в ярки цветове, залепени по телата на някои от най-големите спортни икони на нашето съвремие? Този въпрос си задават често всички, наблюдаващи спортни прояви и сблъсъци на титани в различни видове спорт. За първи път може би ви е направило сериозно впечатление по време на олимпийските игри в Лондон през 2012 г., че редица топатлети са облепени с ленти, докато преследват върховите си постижения.

Може да ви е направило впечатление и тялото на Марио Балотели по време на Евро 2012 по футбол.

Или пък да сте обърнали внимание на някой мач на безапелационния номер едно в световния тенис Новак Джокович, който печели пореден успех на корта с облепени с ленти колена или лакти. Или по колената на Анди Мъри – покорителя на олимпийските върхове в тениса в Лондон и Рио.

Или да ви е направило впечатление, че по време на свръхзвуковите спринтове на Гарет Бейл за “Реал” (Мадрид) или националния отбор на Уелс по мускулите на краката му има цветни ленти. При всички положения говорим за едно нещо – метода Kinesio Taping, превърнал се във верен приятел за много водещи спортисти.

Дейвид Бекъм Откривател и основател на Kinesio Taping методa е д-р Кензо Касе. 

Това са еластични енергийно-балансиращи лентички възстановяване.

Различната лента, с каквато са облепени спортистите по цял свят, повдига кожата с цел подпомагане на лимфния поток, което от своя страна намалява болката и отока. Сами може да видите интересни примери за спортисти, възползващи се от екстрите на цветните ленти, чийто дизайн вече е толкова иновативен, че може да е като знаме на държавата на спортиста, залепнало върху тялото му. 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...