Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, април 21, 2019

Пия го по препоръка на ендокринолога: Лекува поликистоза на яйчниците – напълно естествено, без хормони!

юли30/ 2018

Синдромът на поликистозни яйчници за съжаление е познат на много жени и дори момичета. Неправилното хранене и стресът на модерния свят допринасят за хормонални смущения в деликатното женско тяло, които са основната причина за това патологично състояние.

Умора, депресия, лоша кожа, нередовен менструален цикъл – това е само малка част от всички главоболия, които съпътстват жените с поликистоза. Много гинеколози предписват хормонално лечение на това заболяване, но това е оправдано само при сериозни случаи, например, за да се преодолее безплодие.

На останалите не се препоръчва употребата на хормони, тъй като те често насърчават бързото наддаване на тегло! Има щадящи естествени средства, които могат да помогнат, без да влошават положението и да водят до затлъстяване.

синдром на поликистозни яйчници

Как да лекуваме поликистозни яйчници

Поликистозата не е болест, а симптом, който може да покаже сериозни неприятности. При жени с поликистоза могат да се наблюдават проблеми с щитовидната жлеза и панкреаса, черния дроб, има висок риск от затлъстяване и безплодие.

Народното лечение на поликистоза на яйчниците включва лечение с целебни растения и билки, които допринасят за нормализиране на хормоналните нива. Също така обърнете внимание на диетата: ако имате проблем, е необходимо да се откажете от всякакви сладкиши, захар под всякаква форма, както и тестени изделия.

Това е много важно, тъй като жени, страдащи от поликистоза обикновено имат повишени нива на инсулин в кръвта и висока чувствителност към глюкоза. Налице е висока степен на риск от развитие на диабет, ако не се обърне внимание на диетата! Важно е да се приемат прости и естествени средства.

МЕНТОВ ЧАЙ ​​С БЯЛ ТРЪН (магарешки бодил)

Сварената мента, смесена с бял трън може да помогне за намаляване количеството на мъжките полови хормони – андрогените. Препоръчително е да се откажете от кафето и да го замените с лечебен ментов чай, в този случай хормоните ви за 2 месеца ще се върнат към нормалното.ментов чай

 

НАСТОЙКА ОТ ЗЕЛЕНИ ОРЕХИ

Нарежете 100 зелени ореха на 4. Сложете ги в буркан, досипете 800 гр. захар и 1 литър водка.зелени орехи

Затворете буркана плътно и оставете сместа за 2 седмици на хладно място.

Приемайте от настойката 3 пъти на ден по 2 ч.л. преди ядене.
Зелените орехи са известни със своите лечебни свойства и ползите, които носят на тялото. Моля, не забравяйте, че вашето здраве зависи от правилното хранене. Споделете тази статия с нашите приятели, тя може да бъде полезна и на тях!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...