Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, май 20, 2019

Татко захвърли очилата благодарение на този метод: Гимнастика за възстановяване на зрението на Норбеков – помогнала е на хиляди!

юли31/ 2018

Мирзакарим Норбеков  – мъж, благодарение на който хора по целия свят са успели да възстановят зрението си и да се отърват от очилата. Основният принцип на метода е психологическото освобождаване от навиците, които ни правят бедни, болни, слаби и несигурни хора.

Но този метод на възстановяване не се основава изцяло на самовнушение, Норбеков разработва също и серия от упражнения, които дават отлични резултати при лечението на късогледство, далекогледство и астигматизъм.

Ползите при лечението на заболявания като катаракта и глаукома, оптичен атрофия и дегенерация на макулата, обаче, не могат да се очакват, въпреки че авторът се опитва да се докаже ефективността на метода и за облекчението на такива необратими увреждания на органа на зрението.

За изпълнението на упражненията на Норбеков е важно поддържането на мускулния тонус: изправи рамене, прав гръб и да правим всичко с усмивка и положителни емоции.

Гимнастика за очите на Норбеков

гимнастика на Норбеков

Упражнение за подобряване на зрението №1
Главата се държи изправена, без да се накланя назад. Изнесете очите нагоре (към тавана), умствено продължавайки тяхното движение по-нататък, през челото и право нагоре.
Упражнение за подобряване на зрението № 2
Поддържайки равната позиция на главата, погледнете надолу, мислено продължавайки погледа към гърлото си.
Упражнение за подобряване на зрението № 3
Погледнете наляво, сякаш опитвайки се да погледнете през лявото си ухо. 
Погледнете надясно, сякаш опитвайки се да погледнете през дясното си ухо.
Упражнение за подобряване на зрението № 4 – „Пеперуда“
Когато тренирате, обръщайте особено внимание на неподвижността на главата и въртете само очите. Следете за това мускулите на очите да не се претоварват и се опитайте да обхванете възможно най-голяма площ в рамките на лицето.
Последователност на движенията на очите: в долния ляв ъгъл – горния десен ъгъл – долния десен ъгъл – горния ляв ъгъл.
След това повторете упражнението в обратен ред: в долния десен ъгъл – в горния ляв ъгъл – в долния ляв ъгъл – в горния десен ъгъл.
След това отпуснете очите и мигайте бързо и свободно с клепачи.
Упражнение за подобряване на зрението № 5 – „Осморки“
Насоките за прилагането на това упражнение са подобни на „пеперудата“. Завъртете очи, така че да оформите мислено цифрата 8 или знака за безкрайност – толкова широко, колкото е възможно, но в рамките на пределите на лицето.

Редувайте движението първо в едната посока, след това – в другата. В края на упражнението също трябва леко да примигнете няколко пъти.
Упражнение за подобряване на зрението № 6
Това упражнение е за косите мускули на очната ябълка, насърчава развитието на периферното зрение и се препоръчва за късогледство.

Упражнението трябва да се извършва в тиха среда, така че нищо не ви разсейва или стряска.

гимнастика на Норбеков

Съберете очи към върха на носа. Можете да поставите пръста си отпред и внимателно, без да прекъсвате движението, да го следите с поглед, като бавно движите пръст към върха на носа. След това погледнете спокойно напред, като фиксирате страничните детайли, но без да движите очите си!

След това:

Погледнете върха на носа, след това пред себе си и настрани, без да отклонявате погледа. Един поглед към върха на носа, а след това – напред и настрани. Погледнете в точката между веждите, а след това – отново напред и настрани, като не въртите очи. 
Направете упражнението 7-8 пъти във всяка посока.
Внимавайте за плавен преход от една точка към друга, като редувате упражненията с мигане. Старайте се да имате позитивна вътрешна нагласа.

Упражнение за подобряване на зрението № 7
Сложете показалците на двата пръста на върха на носа и фиксирайте с поглед. След това бавно започнете да раздалечавате поглед хоризонтално, така че дясното око да е фиксирано върху показалеца на дясната ръка, а лявото – върху показалеца на лявата ръка.

Не се опитвайте да движите очи встрани – използвайте само периферното зрение! Повторете това упражнение няколко пъти, като не забравяте да си почивате и мигате.

Упражнение за подобряване на зрението № 8 – „Голям кръг“
Държейки неподвижна главата, направете кръгови движения с очите: представете си пред себе си огромния циферблат на часовник (за предпочитане в златен цвят), след това бавно започнете да движите очите си по посока на часовниковата стрелка, а след това – обратно на нея, фиксирайки поглед върху всяка въображаема цифра на часовника.гимнастика на НорбековОпитайте се да прекъсвате движението – кръгът трябва да е идеален. С всяка тренировка увеличавайте размера на кръга. Повторете упражнението, вдигайки лице към небето с отворени очи. След това може да повторите предишните две упражнения, но със затворени очи. Тази опция помага за масаж на лещата.

В това видео може да видите ясно всички упражнения:

Video Playback Not Supported

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...