Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, май 19, 2019

Почти всяка жена го има през лятото, а дори не знае. Ето как да разберете- симптоми и причини

август01/ 2018

Бактериалната вагиноза е враг на всяка трета жена, но твърде много жени не знаят какво е и я свързват с други полови заболявания .

Бактериалната вагиноза е нарушение в състава на вагиналната флора , а симптомите са неприятен мирис , по-обилен секрет, а понякога да има може да има и сърбеж или изтръпване след измиване.

Причините не са изцяло открити, но най-често се дължи на недостатъчна интимна грижа, което би могло да наруши естествената киселинност на матката и да предизвика растежа на вредни микроорганизми.
Симптомите могат също така да бъдат изразени по време на менструалния цикъл, използването на контрацепция, бременност или менопауза.

Най-честата причина за бактериалната вагиноза е Gardnerella vaginalis .

Тази бактерия живее в матката, а също така и в дебелото черво, но различното сексуално поведение може също така да доведе до развитие на бактериална вагиноза.
Повишен риск със сигурност носи и правенето на секс с нов или повече партньори, използването на силни парфюмирани сапуни, пране на бельо с интензини препарати, оралният секс, пушенето и много други.

Повечето жени могат да нямат никакви симптоми или пък да не са наясно с тях.
Съществуването на вагинозата може да проверите с вземане на цитонамазка при вашия личен гинеколог.

Резултатите ще излязат в рамките на една седмица, а бактериалната вагиноза е необходимо да се лекува, за да не предизвика различни усложнения.
Ако тя не се лекува по време на бременност би могло да предизвика спонтанен аборт или преждевременно раждане

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...