Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, февруари 22, 2019

РАЗТЪРСВАЩО! Млада лекарка написа прочувствено обръщение: Знаете ли какво е да си притиснат между ужасната здравна система и некопметентните и нахални пациенти?

август03/ 2018

Младата лекарка Ивелина Иванова изригна срещу съмненията за лекарска грешка около нашумелия случай с починалата родилка в Плевен.

Ето какво написа тя:

„Уважаеми водещи и редактори, тази сутрин първото нещо, което чух пускайки си телевизора беше „Лекарска грешка“. Е, писна ми! Аз съм млад лекар, решил да остане в България. Нямам още и 30 години и вече съм уморена и разочарована.

Вложих и продължавам да влагам толкова усилия, но обществото и медиите ме карат да се питам дали си струва.

Не ви ли омръзна да унижавате и клеветите? Защо един път не попитахте какво е да си от другата страна? Защо не попитахте какво означава да си лекар в България? Да си притиснат между ужасната здравна система и некомпетентни и нахални пациенти, без грам уважение към лекарите? Защо никой не попита нас дали има как да си платим сметките? Защо не попитахте хората, които се възмущават, че преглед на дете се заплаща, когато заведат кучето си на ветеринар колко плащат за това?

Или колко струва на една майка да поддържа ноктопластиката си? Но нашият труд, нашите усилия и лишения, на които ни подлага професията остават скрити за обществото и неоценени. Защо не се възмущавате как е възможно лекари с две специалности, доценти, работещи в университетски болници, да взимат по-малко от сервитьорка или охрана в МОЛ? Защо не ни попитате през какви лишения сме преминали и колко емоции сме пропуснали, защото сме се отдали на тази Професия. Какво ни струва да поставим нас и нуждите си след тези на пациентите? Защо не ни попитахте как се чувстваме като ни демонизират като убийци в бели престилки?

Ужасно е! И ако продължавате вие медиите да ни критикувате и обществото да ни третира все едно сме им длъжни… ако не Вас, то Ваште деца и внуци наистина няма да има кой да ги лекува. 

Обръщнието ми е не само към медиите, но и към Обществото! Бъдете здрави!“

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...