Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, март 24, 2019

9 продукта, които в никакъв случай не трябва да купувате от магазина, ако държите на здравето си

август03/ 2018

С появата на различни магазини и супермаркети животът ни стана много по-лесен. Сега не е нужно да ставате рано сутринта и да се редите на километрични опашки за пресни зеленчуци на пазара или за месо. .Но, за съжаление, това удобство има определени недостатъци.

Когато купуваме селскостопански продукти в супермаркетите, тогава не подозираме с какво храним нашето тяло.

  Сега ще ви разкрием някой факти, които трябва да знаете обезателно.

 

Продукти, които най-добре да не купувате в супермаркета

Непоправими здравни щети са причинени от продуктите за бързо хранене. Вече ви разказахме за бързите спагети, а в списъка на тези продукти можете да включите картофено пюре, супи, бульонни кубчета, концентрирани смеси за приготвяне на напитки и пудинги.

Продукти, които най-добре да не купувате в супермаркета

За всеки няма да бъде новини, че надениците основно не съдържат нищо полезно. Вместо месо, тя е пълна с генетично модифицирана соя, мазнини и химикали, които правят този продукт вкусен и ви карат да го купувате отново и отново, защото не можете да спрете да го ядете

Млечни продукти с дълъг срок на годност. Ако на рафтовете на супермаркета сте намерили пакет мляко със срок на годност повече от 1 седмица, най-добре е да го заобиколите. Това показва само, че там няма нищо естествено

Българският пипер, който се продава целогодишно извън сезона. Доказва се, че този продукт е 100% генетично модифициран .

Продукти, които най-добре да не купувате в супермаркета

Всички ароматизирани чайове в торбички е по-добре да замените с един обикновен чай и да му добавите вкус с помощта на плодове и подправки.

Продукти, които най-добре да не купувате в супермаркета

Газирани напитки – това е кошмар не само за тялото, но и за фигурата. Те съдържат огромно количество захар, така че тези напитки просто не могат да утолят жаждата ви.

опасни храни за здравето ви

Пакетите сокове също е по-добре да оставите на гишето. Искаме да ви напомним, че те не са естествени и особено не са подходящи за бебешка храна .

Продукти, които най-добре да не купувате в супермаркета

ВСякакви видове пакетирани бисквити и всякакви други десерти . Благодарение на химическия състав на тестото тези сладкиши могат да се съхраняват дълго време без втвърдяване.

Продукти, които най-добре да не купувате в супермаркета

Много внимателно трябва да третирате избора на шоколад. В 98% от случаите неговият състав не включва абсолютно нищо полезно. Почти целият шоколад съдържа ГМО, изкуствени добавки, подобрители на вкуса, аромати , емулгатори, багрила и, най-важното, голямо количество захар, което има много негативен ефект върху здравето и фигурата.

Продукти, които най-добре да не купувате в супермаркета

Бъдете внимателни, когато купувате храна в супермаркета. Внимателно проучете състава и разгледайте датите на срока на годност. Понякога е по-добре да отделите малко повече време и да купите мляко от бабата на пазара, а не в най-близкия хранителен магазин. И за да се презастраховате напълно и да извлечете от храната само най- доброто, е най-добре да си я готвите вкъщи . Споделете тази полезна статия с вашите приятели!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...