Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, март 24, 2019

Случаите, в които не трябва веднага да вярвате, като ви кажат че имате рак! Може да ви измамят!

август08/ 2018

Случаите, в които не трябва веднага да вярвате, като ви кажат че имате рак! Може да ви измамят!

Съвременната онкология е бизнес за милиарди, а всяка година се разкриват все повече случаи на ужасното заболяване. За щастие по-голямата част от раковите заболявания се диагностицират на ранен етап, така че шансовете за възстановяване са много по-големи.

Но трябва да се съгласите да чуете опустошителната фраза „Имате рак!“ е доста стресираща и може да ве изкара извън релси.

Проблемът с правилното поставяне на онкологична диагноза е още по-остър, отколкото преди, а това, за съжаление нерядко се използва от измамници.

Нека разграничим неприятните случаи, когато трябва да гледате нещата мъдро. Когато близък човек е бил диагностициран с рак, всички около него са загубили спокойствието си. В такава ситуация хората, които не са напълно честни, могат да се възползват от човешки нещастия, които не винаги са свързани с медицината. В тези 5 случая не трябва да вярвате на ужасна диагноза преди да сте получили няколко мнения!
Как да диагностицираме рак

 

Диагнозата е съобщена по телефона

Много често срещан измамен трик, на който много неприятни хора, често пенсионери, все още вярват. Измамници действат много ясно, бързо и гладко. Узнавайки, че човек наскоро е направил тестове, телефонният му номер е пробит в базата данни и се обаждат с ужасни новини: „Тестовете ви дойдоха при нас. Трябва да ви кажем, че имате рак … „

При такава шокова ситуация, нещастникът от другата страна на телефона губи волята си и способността си да мисли разумно. Възрастните хора са готови да извадят всички натрупани през живота си пари и да ги дадат на “куриера”, който ще пристигне  в рамките на няколко минути.

Първото нещо, което трябва да направите в тази ситуация, е да затворите и да се обадите на вашия лекар, да обясните ситуацията и да разберете за изследванията. Опитният медицински персонал веднага уверява, че нямате рак, но просто искат да ви измамят.

 Асистентът в лабораторията в местната поликлиника погледна тестовете и промълви: – Имаш рак!

Диагнозата на рака не е въпрос на пет минути. Това е дълъг и важен процес, който зависи от допълнително лечение и съдбата на пациента. Крайната диагноза се прави само от резултатите от хистологичното изследване. И магнитният резонанс, скенера, ендоскопията и онкомаркерите са само предварителни методи за диагностициране, според резултатите от които никой специалист не може да претендира за наличие на онкологично заболяване.

 

Диагнозата бе поставена в частна клиника с тестове

. За съжаление дори най-популярните частни клиники често са нечестни. След като пациентът е преминал тестовете, той се обажда и съобщава за неприятни новини, заявявайки, че е готов да се отърве от проблема, ако започне незабавно лечението.

„Основното нещо е да не се забавя“, казват “специалистите” от другата страна. Ако се съмнявате в установената диагноза, предайте анализа в няколко лаборатории, говорете с онколог, на когото имате доверие, и едва тогава вземете важно решение.

Ще кажа, че няма да отречем, че психическото благополучие е неразделна част от успешното лечение на рак. Вярвате ли в народната медицина? По отношение на здравето, използвайте услугите на билкари и лечители, всъщност основното нещо е да вярвате с цялото си сърце в изцелението.

Но ако сте диагностицирани с рак и шест месеца по-късно по чудо излекувате тялото си от болестта, вероятно нямате рак!

„Здравейте! Стартирахме иновативно оборудване, изследвахме мозъка ви „

И това се случва. Не много отдавна, хората се оплакват от измамни обаждания: „Ние стартирахме ново  оборудване, което се провежда във вашия район и сканира всички хора. Открихме тумор … “ Изглежда, кой може да повярва в такова нещо? Възрастни и наивни хора вярват и са готови да се сбогува с последната стотинка, за да се “отърват” от заболяването.

 

Запомнете веднъж завинаги! Само онкологът има право да постави окончателна онкологична диагноза , но разбира се не и без помощта на други специалисти. При диагностицирането се включват хематологът, хистологът и например нефрологът, който може само да приеме наличието на ужасно заболяване и да участва в по-нататъшен преглед.

Най-разумното е да поемете отговорност за собственото си здраве и да не слушате никого (с изключение на лекуващия лекар, разбира се). Не забравяйте, че ранната диагноза е вашият шанс за дълъг и щастлив живот !

Срещали ли сте някога измами в медицинската област? Не забравяйте да ни кажете в коментарите.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...