Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юли 16, 2019

Господ го пази! Той пребори рак на мозъка, оцеля в катастрофа с почти откъсната глава

август10/ 2018

22-годишен младеж от Индиана вече трябваше да е мъртъв, лекарите признават, че в неговата съдба се е намесила и висша сила. Историята на Брок шокира още и с това, че в тийнеджърска възраст той е преборил рак на мозъка. 
Момчето пътувало с кола заедно с приятел, но за секунда автомобилът се поднесъл на заледения път и паднал в дере.

Брок помни как е излетял през предното стъкло, но не е чувствал никаква болка и дори е успял сам да се изправи на крака.

Приятелят му, виждайки какво е станало с Брок, му забранил да мърда до идването на лекарите.  

Пристигналите на място медици качили Мейстер на носила и, въздишайки, си говорили един на друг, че него повече няма да го бъде. „Мъртвец е – вътрешно обезглавяване…“ Това означавало, че връзките, свързващи черепа на човека с гръбнака, се били разкъсали и главата му се държи само на кожата. 

„Когато връзките в тази област са разкъсани, главата може да се движи повече, отколкото трябва, което води до увреждане на долния ствол на мозъка – жизненоважна област, контролираща дишането“, каза лекуващият лекар на Брок.  

При това, след изтичането на критичното време, когато пациентът трябва вече да е умрял, Брок все още бил жив. Било решено да се извърши изключително сложна операция. Хирурзите успели да сложат в шията му метални пластини и винтове, като се надявали, че всичко това няма да е напразно. Брок на свой ред оправдал надеждите им. Всичко се сраснало и постепенно Брок започнал да оздравява. Тепърва обаче му предстоял дълъг курс на рехабилитация. 
От инцидента е минала година и половина. Младежът вече може леко да си движи врата.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...