Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, февруари 22, 2019

Най- ужасното нещо, което ми се случи, сърцето щеше да ми се пръсне, очите ми плувнаха и имах 10 секунди преди да се срина на пода

август10/ 2018

Най- ужасното нещо, което ми се случи беше, че бях сама, когато усетих, че правя инфаркт. Обикновено пациентът има само 10 секунди, след като установи, че “нещо със сърцето му не е наред”, преди да се срине на пода в безсъзнание.

Но би било най-добре да се подготвите предварително за такъв сценарий, затова ще ви споделя моя опит

Така че, какво да правите, ако очите ви рязко “плувнат”, а сърцебиенето ви стане необичайно? Започнете силна, много силна кашлица!

Колкото по-често и повече, толкова по-добре.

Всеки път, преди да се изкашляте, поемете дълбоко дъх, колкото е възможно.

И тогава кашляйте силно и за дълго време, така че да започнете да отделяте храчки дълбоко от белите си дробове.

В идеалния случай, направете така, че да кашляте на всеки 2 секунди, без да спирате – толкова продължително, колкото сърдечния ви ритъм да се върне към нормални граници или в стаята да дойде някой, който може да се обади на бърза помощ.

На първо място, поемайки дълбоко дъх, вие позволявате на кислорода да проникне по-дълбоко в белите ви дробове и по-бързо да се разпространи по цялото ви тяло. Това е важно при сърдечна недостатъчност.

Второ, всеки път, когато кашляте, вие прилагате един вид изкуствен сърдечен масаж, който стимулира и пречи на сърцето ви да спре.

 

Разбира се, така не можете да решите самия проблем. Затова даже, ако се чувствате по-добре след тези процедури, трябва незабавно да се обадите на бърза помощ. Така ще спечелите време, за да стигнете до болницата! Ако това го знае всеки, то на 10 човека 1 със сигурност няма да получи инфаркт и ще се предпази.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...