Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, май 20, 2019

Покажи ми ръцете си, за да ти кажа от какво заболяване страдаш: Ако видите, че кожата на дланите е червена …

август12/ 2018

Червени длани , жълта кожа на китките – това са само част от сигналите, които ни дават ръцете за нашето здравословно състояние.
По признаците безпогрешно можем да разчетем първите симптоми на различни болести и да вземем мерки, като отидем за по-обстоен преглед на лекар, пише „Фрамар“.

Ако видите, че кожата на дланите е червена, това говори, че черният дроб е пълен с токсини и е възможно да сте болни от хепатит. За проблеми във вегетативната нервна система сигнализира мраморният рисунък по дланите.

В случай че китките са пожълтели, то по всяка вероятност има заболяване на черния дроб или жлъчката – хепатит или камъни в жлъчката.
Наблюдавате ли по ръцете кафяви петна можете да предположите, че това не винаги са т.нар.

старчески петна, характерни за по-възрастните хора, но може да има и проблеми с жлъчката.

Лющи ли се на малки парченца кожата на китките и дланите това са признаци, че тялото се нуждае спешно от витамините А и Д, тъй като има недостиг. Ако люспите са по-едри, то може да става въпрос и за някое гъбично заболяване, за което е необходимо да потърсим съвет от дерматолог, тъй като е заразно и бързо може да се разпространи на по-голям участък.

Температурата на ръцете също показва здравословното ни състояние. Ако ръцете са студени има нарушение в периферното кръвообращение и на организма не му достига витамин В12.

Ако дланите са горещи, това може да е знак, че черният дроб е натровен от лекарства или алкохол и не може да се справи с токсините. Изтръпването на ръцете издава проблеми с ендокринната система. Влажните ръце са сигнал за увеличена дейност на щитовидната жлеза, а сухите обратно – за намалена.

Изтръпват ли кутретата трябва да потърсим за помощ кардиолог, защото има проблем със сърдечната дейност. Ако изтръпват палците, е възможно да е налице дихателен проблем.

Надлъжни гънки по пръстите издават признаци за диабет, а червеният цвят говори за проблем в храносмилането. Стане ли цветът на пръстите тъмночервен до лилав, трябва да се обърне внимание на бъбреците и черния дроб.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...