Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, май 20, 2019

Внимание! Тези 8 тихи симптома на рак хората често не разпознават

август12/ 2018

Хората често пренебрегват симптомите на злокачествени заболявания , докато болестта не прогресира, а именно ранната диагноза е най-добрият коз за лечение. Открийте раните и подмолни симптоми на рак .

Кратковременни проблеми със здравето не трябва прекалено да Ви безпокоят, но ако симптомите не отминат от три до четири седмици, задължително посетете лекар и се отървете от съмненията. 

Отслабване  

Повечето пациенти с рак след поставената диагноза допълнително отбелязват, че драстично са отслабнали, но не му придават голямо значение.

 Загубата на до 2 кг, не е тревожна, но повече от това, без да промените своите хранителни навици или без да спортувате е причина да отидете на лекар.

Умора
Ако чувствате ежедневно липса на енергия, трудности при ставате от леглото или заспивате на секундата, след като сте легнали въпреки че достатъчно спите, трябва да посетите лекар. Хроничната умора е най-честият симптом на претоварен имунитет. Въпреки че причината за това не трябва да бъде злокачествен процес, а друго хронично заболяване или увреждане на хормоните на щитовидната жлеза, ако продължи повече от три седмици, посетете лекар. 

Постоянна болка

Болката е спътник на възпаленията, но и на генезиса на кисти, които могат да бъдат злокачествени. Независимо дали става дума за постоянно главоболие, болки в костите или корема, болка, която не преминава до две седмици, може да бъде предвестник на злокачествен процес и трябва да се определи нейният причинител. 

Промени на кожата 

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, а освен необичайните бенки или рани, които могат да представляват появата на меланом, кожата може да покаже и симптоми на други тумори. Обърнете внимание на постоянните тъмните кръгове под очите, жълтата кожа, лющене на кожата и се консултирайте с лекар.

Проблеми с уринирането и храносмилането  

Постоянните храносмилателни затруднения във формата на диария, запек или подуване или кървене са чест показател за рак на храносмилателната система, но могат да значат и рак на простатата или яйчниците.
 

Формиране на възли
Необясними възли или поява на подуване на кожата могат да бъдат специфичен симптом на рак на гърдата, тестисите или лимфните възли. 

Постоянна треска

Повишена или упорита температура, която се появява без придружаващи симптоми на грип или настинка е повод за преглед, казват лекарите. Треската е чест спътник на появата на злокачествен процес, защото възниква в резултат на активиране на имунната система на организма. 

Постоянна кашлица / болки в гърлото

Ако тези симптоми продължават повече от три седмици, без човек да страда от заболяване от типа на астма, със сигурност е причина за посещение на лекар. Изследванията показват, че повече от 70% от случаите на рак на белия дроб са започнали с постоянна кашлица, а повече от 90% от болните от рак на гърлото и езика казват, че болката и дразненето са забелязали с месеци, преди да отидат на лекар. 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...