Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, май 20, 2019

7 тибетски правила за чист дух и чисто тяло

декември06/ 2018

Всички знаем колко силна е взаимовръзката между чистотата на тялото и чистотата на мислите ни. Тази вечна закономерност следват от древни времена и тибетските мъдреци, за които дългата продължителност на живот, може би изобщо не е случаен факт.

Затова нека се опитаме да спазим техните 7 правила за чистота:

1. „Чисти ръце“ – това не означава само редовно да мием ръцете си, но и да бъдем честни и щедри.

Никога не крадете, не взимайте чужди вещи и дарявайте поне мъничко, от това, което имате.

2. „Почистете ушите си“ – освен буквалното значение на правилото, се опитвайте да не слушате хора, които са ядосани, дребнави и т.н. Защитете слуха си от ругатни, клюки и празни приказки, които пречат на душевната ви хармония.

3. „Измийте очите си“ – Всяка сутрин и всяка вечер със студена вода, която ще проясни мислите ви. Освен това изчистете погледа си от омраза, гняв, завист и похот.

4. „Чиста уста“ – като своеобразен вход към тялото ни, устната кухина и зъбите трябва да бъдат идеално чисти. Това означава да избягваме и изговарянето на ругатни, клевети и подигравки или както ние казваме – „мълчанието е злато“.

5. „Пазете чисти тялото и дрехите си“ – не подценявайте личната хигиена като основен фактор на здравето. Тялото е свещен дом на душата ни, така че го поддържайте грижливо.

6. „Чистота на мисълта“ – отстранете от ума си негативните и песимистични мисли. Изумително, но почти веднага ще забележите положителна промяна както в здравословното си състояние, така и в ежедневието си.

7. „Чисто сърце и душа“ – не прикривайте и не пренебрегвайте чувствата и емоциите си. Не забравяйте, че умът може и да ви заблуди, но сърцето – никога! Освен това е доказано, че голям процент от туморните заболявания възникват заради емоционални, а не физически проблеми, така че и последното правило не е за подценяване.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...