Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, януари 16, 2019

Лековитите извори на Кръстова гора

ноември22/ 2017

Хора от всички райони на страната посещават едно от най-духовните места у нас – Кръстова гора, разположена в самото сърце на мистичните Родопи

В района на Кръстова гора има два извора – Гълъбичката и Очното, на които идват голям брой поклонници, вярващи, че чрез водите им ще намерят така желаното от тях спасение от измъчващите ги здравословни проблеми.

Аязмото Гълъбичката се намира по-близо до самия комплекс на Кръстова гора и недалеч от него има издигнат параклис с кръст, пред който хората, които го посещават, отправят горещите си молби за здраве и житейско благополучие. На път за самия извор поклонниците минават покрай т.нар. Дърво на греха, чийто дънер те докосват, надявайки се, че греховете им ще бъдат простени.

Хора всички райони на страната посещават едно от най-духовните места у нас – Кръстова гора, разположена в самото сърце на мистичните Родопи

Аязмото Очното е по-отдалечено от самия комплекс на Кръстова гора и за неговата вода се разказва легендата, че спира да тече, ако някой започне да се кара край него.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...