Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, май 20, 2019

Защо имаме болки в рамото и в кои случаи е тревожно?

февруари29/ 2016
болки в рамото и в кои случаи е тревожно?" data-essbisHoverContainer="">

Хората понякога имат болки в рамото

Човешкото тяло е проектирано така, че в случай на проблем, веднага реагира с появата на болка от различно естество. Този вид болка е сигнал за заболяване, че човек трябва да обърне внимание на здравето си пише zdrave.ws.
Болкато в рамото е SOS сигнал, както и болката в лумбалната област или сърцето.

Обикновено когато има болки в рамото, хората вярват, че ще мине от само себе си.


Вярно ли е това? Какво означават болки в рамото?

Ако имате болка в рамото е необходимо първо да се прецени състоянието и да си отговори човек на следните въпроси:

1. Колко често се появява?
2. Къде е тя локализирана?
3. Каква е същността й и продължителността?

След получаване на отговорите на тези въпроси, е желателно да се консултирате с лекарда поставяне на правилна диагноза и лечение.
Причините за появата на болка в рамото са различни. Има случаи, когата проблемът се решава лесно с мехлеми и други лекарства, той не изисква сериозна намеса. Става дума за случаи в резултат на претоварване, умора и други несериозни причини.

Нека разгледаме всеки един от тях в детайли.

1.Източник на болка е прекаленото натоварване на раменната става
Този случай е типичен за хора, чийто режим на работа включва физическа работа и вдигането на тежки предмети. Лекарите наричат това състояние тендинит. Тендинитът се проявява внезапно. Това е в резултат на възпаление на мускулите и сухожилията около ставата. Решението е да се спре натоварването на рамото или ако не се направи се стига до хронични заболявания на ставната капсула.

2.Междуребрена невралгия
Тя също е причина за болки в рамото, ръката става трудно подвижна. Дори става трудно да се диша. Болката може да се усети в плешката или ребрата.

3.Схващане на мускулите
Това състояние вероятно всеки един от нас е изпитвал. Но бързо отшумява при третиране със загряващ мехлем.

4.Неврит
Това е притискане на нерв и се стига до ограничаване на движението. Причините за неврит са: травма, възпаление, подуване. Не трябва да се отлага посещението на лекар, за да не се стига до сериозни усложнения

5.Остеохондроза
Това е тежко заболяване, изискващо спешна медицинска намеса. Болката в рамото дава неприятни импулси и се усилва през нощта. Симптомите показват нарушение на калциевия метаболизъм и калцирането на ставните връзки.

6.Артроза
Това е най-честата причина за болка в раменната става. Обиквено е провокиран от възрастта, свързан с болести при хора, по-млади от 45 години. Острата болка се появява при всеки опит да се движи ръката или рамото. Всяко докосване причинява непоносим дискомфорт.

7.Артрит
Сериозно състояние, което изисква лекар. Възпалението на ставите има различна етиология. Причината за артрит може да бъде една стара травма, инфекция или дори алергия.

8.Нараняване или навяхване
Това е нормално за този вид болка и се използва за лечение стегната превръзка или шина. Необходимо да се осигури почивка на увредената част.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...