Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, юни 27, 2019

Как да разберем дали ва*иналното ни течение е нормално или ни алармира за болест

септември29/ 2017
течение е нормално или ни алармира за болест" data-essbisHoverContainer="">
Без да влизаме в детайли – всяка жена знае за промените във вагиналното течение

Вагиналното течение е присъщо на абсолютно всяка жена в репродуктивна възраст. То би могло да варира като консистенция, цвят, количество, а тези показатели разкриват дали е нормално или е болестна проява.

Променящият се характер на вагиналното течение може да е признак за наличието на гъбични заболявания , бактериални инфекции , както и много други интимни здравни проблеми , така че всяка жена е необходимо да се следи внимателно промяната във вагиналното течение. Диагностика на болестта в ранните стадии от развитието улеснява лечението пише zajenata.

bg.

 

Кога вагиналното течение е болест?

Какво е вагинално течение и от къде идва? Вагиналното течение в повечето случаи е признак за овулация. Дори и бременните жени имат вагинално течение, но по друга причина.

Нормално вагиналното течение е прозрачно или леко бяло вид, почти без мирис, не дразни кожата и лигавиците на половите органи.

Вагиналното течение е комбинация от цервикален секрет , секрети от матката и вагината, бактерии и мъртвите кожни клетки от стените на вагината. Вагиналните секрети действат като естествен лубрикант, който защитава повърхността на вагината от дразнене и изсушаване.

Оказва се, че вагиналното течение зависи от възрастта, женската физиология, фазата на менструалния цикъл, стреса, бременността, хормоналните лекарства, сексуалната възбуда. Дневно интензивността на вагинално течение не трябва да бъде повече от 2 мл.

Променящият се характер на вагиналното течение би могло да значи гинекологични проблеми, инфекции и дори тумори.

Появата на изобилно гъсто и лепкаво вагинално течение с бял или сив цвят със силна миризма, се свързва с полов акт или по време на менструация, но може да се окаже и наличие на бактериални инфекции. Обичайно, няма болка в този случай, но има усещане за парене.

 

Най-честото гъбично заболяване при жените е млечница или вагинална кандидоза.

В случай на слабо пенливо жълто-зелено вагинално течение, необходимо е да се предположи, че има зараза с Trichomonas. В този случай, вагиналното течение е с остра и неприятна миризма.

Така че, ако има промяна в вагиналното течение, консултирайте се с гинеколог. Следователно, самолечението се изключва, защото антибиотиците са в зависимост от конкретния инфекциозен агент.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...