Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, август 21, 2019

Цял живот ме мъчиха ужасни болки в гърба. Сега ще ви разкрия моята малка тайна, с която успях да ги преборя

февруари24/ 2017
болки в гърба. Сега ще ви разкрия моята малка тайна, с която успях да ги преборя" data-essbisHoverContainer="">

Болките в гръбначния стълб могат да са причина за дискомфорт в продължение на много дълго време

Знаете ли, че линията между петата и палеца на вътрешната страна на крака е проекция на гръбначния стълб?

За начало ще трябва да намерите „гръбнака“ върху вашия крак.

Седнете на пода по турски, отпуснете се, махнете чорапите и вземете в ръка вашия крак, така както е показано на картинката.

Линията между петата и палеца от вътрешната страна на крака е проекция на гръбнака. Тази линия бихте могли визуално да се раздели на две – просто си представете вашия гръбнак така, както се извива линията на стъпалото.

Тази част, която е по-близо до големия пръст, е горната част на гръбнака, там където са шийните прешлени. Онази, която е откъм петата, е долната част на гръбнака.

Започнете да разтривате тази линия с помощта на палеца. Бихте могли да поставите някакво масажно масло или олио, за да е по-лесно движението. Масажирайте с кръгови движения в посока на петата. Завършете масажа като прокарвате палеца по права линия, без да правите каквито и да е други движения.

Възможно е да почувствате лека болка на определени участъци по време на масажа. Най-вероятно това е заради протекцията, за която говорихме в началото на статията – според зависимост от това къде и в коя част на стъпалото чувствате болка, то значи най-вероятно там имате проблем и с гръбнака.

Често, след като гръбначния стълб е преуморен, ще усещате някои участъци леко издути или като твърди и болезнени точки. Колкото по-често масажирате, толкова по-добре ще се чувствате. Най-добре е да правите масаж на този участък вечер преди да си легнете.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...