Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, септември 17, 2019

Това трябва да го знае всяка жена без значение дали го иска или не!

юли04/ 2017

Бременността може да е желана или нежелана. Но и в двата случая е добре да се познават първите признаци

В живота на жената, рано или късно идва момент, когато всичко онова, което е било познато преди, се случва по различен начин.

В първите дни след зачеването, всичко се случва прекалено бързо, за да може да се сложи точна диагноза … Тогава идват на помощ основни признаци, които могат да информират за последвала бременност!

Кои са ранните признаци на бременността?

1. В първите дни след закрепването на ембриона в матката (имплантирането на ембриона е моментът на бременността), жената може да усети набъбване и болезненост в гърдите.

Това показва свръхчувствителността на млечните жлези. Често, дори и леко докосване може да предизвика дискомфорт.

2. Дискомфорт и тежест в таза, освен това започва да безпокои жените след имплантиране на ембриона. Това усещане е доста индивидуално и може да се случи на всяка жена по различен начин.

3. Още в първите дни след зачеването, много любими неща могат да се превърнат в непоносими

Жените са в състояние лесно да променят своите предпочитания в храната: нещо, което са обичали преди бременността, сега може да изглежда безвкусно. И обратното също е вярно!

4. В периода на овулация жените имат в изобилие вискозно, прозрачно или млечно бяло течение. Това улеснява предвижването на сперматозоидите и им предоставя сигурна жилищна среда, в продължение на 3-5 дни. След овулация естеството на течението се променя. То става по-гъсто, и остава такова до първите дни на менструацията.

7-10 дни след зачеването някои жени биха могли да имат жълтеникаво, червено или кафеникаво течение. Това показва прикрепването на ембриона към стената на матката. Процесът имплантиране трае около 40 часа, след което започва ембрионалното развитие, което продължава до 8-мата седмица на бременността.

5. По време на имплантацията на ембриона тялото на жената е в шок от текущите събития. Затова увеличаването на телесната температура до 37 градуса е нормално явление.

6. Често, в първите дни след трансфера на ембриона жената чувства умора и отпадналост. Причина за заболяването става повишената температура и намаления имунитет. Факт е, че през този период женското тяло реагира на ембриона като чужд обект и се опитва да се бори с него.

7. Един прост и естествен тест за бременност. Ще ви трябва парче бяла хартия, малко йод и прясна урина. Листа се навлажнява с урината и се капват няколко капки йод. Ако йода не промени своя цвят – значи няма бременност. При бременност йода реагира, като става лилав или виолетов на цвят пише zajenata.bg.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...