Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, юни 27, 2019

Болките в гърба не са шега работа, а тези 7 упражнения ще ви помогнат да се справите с тях (снимки)

септември29/ 2017
упражнения ще ви помогнат да се справите с тях (снимки)" data-essbisHoverContainer="">

Болките в гърба не са шега. Независимо от това дали някой има много активен начин на живот или не толкова, всеки един от нас рискува да увреди  гръбначния си стълб, по време на ежедневните си дейности.

За ваш късмет, ние открихме няколко прости, н ефективни упражнения, които са гарантирани, че ще ви помогнат да се отървете от болките в гърба.

 

Упражнение 1 Легнете по гръб.

Свийте десния крак. Повдигнете левия си крак. Хванете го с двете си ръце зад коляното, и го издърпайте към торса. Задръжте така в продължение на 30 секунди. Повторете това упражнение два пъти за всеки крак.1

Упражнение 2 Легнете по гръб и сгънете левия крак. Хванете с двете ръце под коляното и го издърпайте към торса. Задръжте позицията за 20 секунди. Повторете упражнението два пъти.

2

Упражнение 3 Легнете по гръб. Опънете дясната си ръка встрани под прав ъгъл. Опънете левия си крак в противоположната страна. Опитайте се да повторите същото, но с лява ръка встрани и десен крак на другата страна. Задръжте в продължение на 20 секунди за всяка страна.

3

Упражнение 4 Легнете по гръб и  поставете  десния крак над лявото  бедро, с коляно под прав ъгъл. Внимателно повдигайте левия си крак. Задръжте тази позиция в продължение на 30 секунди. Завъртете краката и повторете.

4

 

Упражнение 5 Приклекнете и сложете ръце на дясното коляно, левия ви крак изпънете назад. Задръжте тази позиция в продължение на 30 секунди. Повторете упражнението като сменяте краката.

5

Упражнение 6 Легнете на дясната си страна. Свийте левия си крак в коляното, хванете глезена си с лявата ръка. Внимателно издърпайте, не са препоръчителни резките движения. Всичко трябва да е премерено. Задръжте тази позиция в продължение на 30 секунди. След това сменете страната и повторете пише zajenata.bg.

6

Упражнение 7 Застанете на една ръка разстояние от стол, маса и т.н. Преведете горната част на тялото напред, клекнете до момента, в който раменете, ръцете и главата са на едно ниво. Задръжте тази позиция в продължение на десет секунди.

7

След като сте направили всичко това се надяваме че се чувствате страхотно!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...