Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, август 25, 2019

5 храни, които ще ви докарат бръчки със скоростта на светлината, затова се замислете добре преди да ги консумирате

август25/ 2017
Тялото обичайно има стареене като процес на адаптация през целия живот, така че да би могло да се адаптира към промените и да предотврати появата на болести

Въпреки това, когато живеем нездравословен начин на живот и не сме внимателни към това, което ядем, ускоряваме нормалния процес на стареене. И ето списък с някои храни, които ускоряват процеса на стареене.

 

1.

Алкохолни напиткиПиенето на твърде много алкохол е лошо за вашата кожа и тяло. Алкохолът води до бързо стареене, така се появяват преждевременни бръчки, подпухналост, дехидратация, зачервяване и загуба на колаген.

Освен това, когато се поглъща твърде много алкохол, се стига до изчерпване на хранителните вещества в тялото, както и до възпаление на черния дроб. Според здравните специалисти алкохолът умерено е здравословен за организма. Пийте умерено, за да избегнете ускоряването на процеса на стареене.

 

2. Всичко с кофеин

Кофеиновите напитки като кафето имат ползи за здравето. Всъщност, кафето е известно, че спомага за метаболизма. Въпреки това, пиенето на твърде много напитки с кофеин може да повиши нивата на кортизола в тялото ни. Кортизолът се счита за хормон на стреса. Прекомерното количество кортизол вреди.

 

3. Солени храни

Консумирането на солени храни би могло да доведе до признаци на преждевременно стареене, като бръчки и суха кожа. Това е така, защото когато консумираме прекалено много сол, тялото страда от дехидратиране. Това води до дехидратирана, набръчкана кожа. Доколкото е възможно, избягвайте да ядете прекалено много консерви, сирена, бисквити, чипс и други храни, които са с прекомерно много сол.

 

4. Енергийни напитки

Енергийните напитки е необходимо да бъдат включени в списъка на храните, които ускоряват стареенето. Когато пиете твърде много енергийни напитки редовно, това може да доведе до увреждане на зъбния емайл. Зъбите стават жълти. От друга страна, здравните експерти твърдят, че енергийните напитки обикновено са с твърде много захар, което също е причина за ускоряване на стареенето.

 

5. Храни с транс мазнини

Храните, богати на трансмазнини, винаги са били считани за нездравословни. Транс мазнините могат да направят кожата нееластична и суха.

 

6. Рафинирани масла

Много хранителни компании предлагат своите преработени масла като здравословни и естествени. Хората трябва да помнят, че това е само маркетингова тактика, която тези компании правят, за да увеличат продажбите си.

Истината е, че преработените масла като рапично, соево масло и други растителни масла могат да доведат до ускорено стареене. Преработените масла са полиненаситени мазнини, които могат да претърпят окисление в тялото. Когато това се случи, това предизвиква възпаление в тялото ви. В резултат на това се увреждат нашите клетъчни мембрани, стига се до бързо стареене. За да предотвратите прогресивното стареене, включете здравословни противовъзпалителни мазнини в диетата си.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...