Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, август 25, 2019

Тъмните тайни на млечните продукти, които търговците се опитват да скрият от нас

август31/ 2017
Производителите на млечни продукти биха направили всичко, за да не стигне тази информация до вас

Трябва да бъдете много бдителни, когато в магазина сте отишли за млечни продукти. Хранителната индустрия става все по-изобретателна, когато иска да ни заблуди, че ни продава качествена стока.

Мандрите имат своите тайни, никой не би желал да ги научавате. 

Надписите върху сиренето

По закон на сиренето с растителни мазнини не бива да има надпис „сирене“.

Но никой не е казал, че не може да пише „бяло саламурено“, нали? Ето така целят да ви излъжат, за да се подведете и да си дадете парите за него. Внимавайте!

 

Какво съдържа киселото мляко за пиене

Все съставки, които биха могли да ви откажат непрекъснато от него. Ситният шрифт е необходимо да се чете, колкото и да нямате време за губене. В киселото мляко може да има свински желатин, нишесте – обикновено от вида царевично, модифицирано. Ще срещнете още млечнокисели бактерии, набухватели, концентрати от плодови сокове, да не забравяме и вечно присъстващите подсладители.

 

Палмови мазнини в кашкавала

Когато го разрязвате, след като е престоял в хладилника, ще забележите, че полепват остатъци от мазнините по ножа. Това е сигурен знак, че съдържа растителни добавки за имитиране на масленост.

 

Български кашкавал, ама друг път

Честа практика е сирене едам или гауда да минават през цех за преопаковане, за да се пласират на нашия пазар като роден кашкавал. Нали хората търсят българското, не са любители на гаудата. Не е гаранция, че те са правени от мляко обаче, в повечето случаи са от растително масло.

 

Свръх солено сирене

Имайте предвид, че след като даден продукт е прекалено солен, явно целта е да се замаже ниското му качество. При сиренето така се прескача процесът на зреене, гафът се маскира с много сол, но консумацията му може да създаде редица рискове за тялото.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...