Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, септември 16, 2019

Немски учен и нобелов лауреат предупреждава: Получавате рак защото ядете тези две храни

септември29/ 2017

Хаузен също показва, че нивото на колоректални заболявания от рак се е увеличило след Втората световна война. Той е уверен, че това е най-пряко свързано с това, че в тези страни е популярно храненета с говеждо месо.

Германският учен и носител на Нобелова награда в областта на физиологията Харалд Цур Хаузен предупреди, че слабо проучен вирус при кравите, може да причини рак при хората

.

„Смятам, че домашните животни могат да бъдат преки причинители на рак на дебелото черво при хората . Разполагаме с експериментални данни, които отиват в подкрепа на тази хипотеза. Това обаче все още трябва да бъде потвърдено „, подчерта Хаузен.

И други учени рано предупреждаваха, че използването на червеното месо (говеждо, телешкото, конско и свинско) увеличава риска от получаване на рак на дебелото черво. Но Хаузен твърди, че опасността идва само от говеждото месо, но колкото и да звучи невероятно, идва и от кравето мляко.

„Традиционното обяснение, свързано е с подготовката за хранене на скара, а от тук произтичат твърденията, че това води до образуването на рак. Тази теза прикрива че такива канцерогенни съставки се получават и при пърженето на риба и пилешко месо, а никой не мисли, че използването на пиле и яденето на риба повишава риска от получаване на рак на дебелото черво „, подчертава ученият.  Той разкрива, че ракът на дебелото черво е истинска рядкост в Индия, където говеждото месо не се яде по религиозни причини.

Той предполага, че ракът на дебелото заболявания от рак рязко са се увеличили след Втората световна война. Той е уверен, че това е най-пряко свързано с това, че в тези страни е станало популярно увезувањето на говеждо месо.

Германският учен добавя, че в споменатите азиатски страни много по-рядко се среща рак на млечните жлези, защото там минимално се използват в диетата си краве мляко и други млечни продукти.  Хаузен в последния брой на научното списание International Journal of Cancer изучава проби от кръв и мляко от крава и в тях открил елементи на ДНК, които могат да принадлежат на неизвестен досега вирус, който може да причинява рак при хората.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...