Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, септември 16, 2019

Не подценявайте първите симптоми на рак-Вижте, за да се предпазите!

септември20/ 2017

Какви са първите симптоми на болеста рак ?

От съществено значение за навременна диагноза и започване на лечение при болестта рак са точно онези неща, които подсказват, че раковите клетки атакуват. Внезапна загуба на тегло, промяна в цвета на кожата, необичайно висока температура – всички тези симптоми могат да посочат, че навярно имате рак.

С течение на времето се появяват и други, но дотогава вече трябва да сте посетили лекар и да сте се осведомили за основните характеристики на заболяването.

 

СИМПТОМИ, КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ!

Ето симптомите при болестта рак !

Основни или първични симптоми на болестта рак не се срещат във всички случаи на рак и могат да бъдат общи за други болести.

Без оглед на това, е необходимо неотложно да се консултирате с лекар, така че той да ви прегледа и направи нужните изследвания, ако имате най-малко един от признаците от списъка по-долу:

 

1.Смущения в половата система и нарушения на стомашно-чревния тракт: хроничен запек или диария, промяна на броя на изпражнения и цвета. Всичко това би могло да значи – рак на дебелото черво . След като има трудно уриниране, кръв в урината, е необходимо неотложно да се свържете с лекар. Много честото уриниране, без видима причина, може да бъде симптом на рак на простата.

 

2. Появление на рани и язви. Често туморът е „маскиран“ като язва, но кърви много. Малки ранички в устата, които не се лекуват – може също могат да са рак. Ранички на на вагината или пениса, освен да говорят за сериозна инфекция на тялото, могат и да са рак на половите органи.

 

3. Гной или кръв. Твърде често при поява на гной и кръв, то ракът вече е в напреднал стадий – болестта се е развила много отдавна. Храчене на гной с кръв – има голяма възможност за рак на белия дроб , а ако кръвта е намерена в изпражненията – рак на дебелото черво. Изтичането на кръв или секрет с гной от зърното – пряк признак за рак на гърдата.

 

4. Твърди бучки в различни части на тялото , които се опипват през кожата (в тестисите, гърдата) – също често са признаци на болестта рак.

 

5. Затруднено преглъщане , както и стомашно-чревни проблеми, като например киселини в стомаха, болки в епигастриума – тези симптоми също сигнализират за рак на стомаха или червата.

 

6. Възникването на нови бенки или брадавици, които променят своите цветове и форми са основателна причина за безпокойство. Често това е знак на меланома , което може да се лекува в ранен етап.

 

7. Дрезгав глас , упорита кашлица е често срещан симптом на рак на белите дробове, ако гласът се губи – това може би е признак на рак на щитовидната жлеза или гърлото.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...