Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, октомври 20, 2019

Всяка болка в тялото е свързана с негативни емоции: Главоболие-наказвате себе си, Болки в гръба-изпитвате чувство за вина, а Ръцете …

ноември14/ 2017

Когато нещо не е наред с главата ви, това означава, че чувствате, че нещо не е в ред с вас и тялото ви. Как мислите, колко се страхувате, колко вярвате или не вярвате, колко сте готови за битка или да се предадете, какво искате да забравите и от какво да се предпазите – всичко това се „записва“ някъде в нашия ум и тяло. Такова обяснение на болестите и разстройства може да ви помогне по-добре да разбрете собственото си тяло, своите мисли и тяхната връзка. Разбира се, че всеки човек е индивидуален и не може да се обобщи, но това е едно наистина интересна теза.

 

Главоболие  се появяват, когато наказвате себе си. Мигрена имат онези, които искат да бъдат съвършени и сами си създават натиск, под който живеят. Имат и огромно количество потиснат гняв. 

Синуси  Ако имате проблем с тях, може да бъде и поради това, че в живота ви дразни някой, който ви е наистина близък. Може би имате чувството, че той някой злоупотребява с вас. 

Очи  Проблемите с очите показват, че има нещо за вас самите, в миналото ви или бъдещето, което не искате да видите. Отричането и желанието да „не виждате какво се случва около вас“ предизвиква проблеми с очите.

Тези проблеми говорят, че има нещо, което не искате да чуете. 

Болките в ухото показват, че в себе си носите ярост за нещо, което не искате да чуете даже. 

Коса  Косата представлява сила. Когато сте напрегнати и уплашени, формирате стоманена бариера, която започва в мускулите на раменете и се разпространява към горната част на главата, а понякога и на зоната около очите. Ако има някакво напрежение, което продължава по-дълго, се събира в скалпа, косата не може да диша, и затова намалява. Така се стига до плешивост.

Глава  Когато нещо не е наред с главата, това означава, че чувствате, че нещо не е наред с вас. Главата показвате на света около вас и точно по нея ви разпознават. 

Шия и гърло  Врата представлява способността да бъдете гъвкави в мисленето и наблюденията от двете страни, т.е.

разбиране на възгледите на други хора. Когато имате проблеми с врата, това означава, че най-вероятно сте били упорити в оценката си на ситуации, уверени, че вашето мнение е единственото правилно. Гърлото представлява способността да кажете какво мислите и да поиска това, което искате. Ако ви боли гърлото, означава, че имате някакъв потиснат гняв. Ларингит означава, че сте толкова много ядосан, че не можете повече, даже да говорите. Гърлото е творческия процес в организма, а ако творчеството е задушено, е възможно да имате проблеми с гърлото. Също така, ако се опитвате да се промените или сте се променили, ще забележите промени и в гърлото. 

Ръцете  Представляват способността да обхванете целия житейски опит. Горната част е свързана с възможностите, а долната с уменията. Старите емоции ги съхранявате в ставите, а лактите представляват гъвкавостта при смяна на посоките. Всеки пръст има своето значение. Ако имате проблеми с показалеца, във вас чувствате ярост и страх, свързани с егото в сегашната ситуация. Палеца представлява грижи, средния пръст секс и ярост, безименния – общуване и тъга, а малкия пръст има връзка със семейството и лъжите.

Ако имате проблеми с гърба , това може да означава, че смятате, че околната среда не ви подкрепя достатъчно. Горната част на гърба има връзка с усещането за липса на емоционална подкрепа. Средната част е свързана с чувството за вина – страхувате се да погледнете какво има зад вас. Страх ви е, че няма да имате пари и че ще живеете с големи материални недостатъци – тези страхове са изразени с болови в долната част на гърба.

Кожените проблеми представляват вашата индивидуалност. Когато имате проблеми с кожата, чувствате, че сте по някакъв начин застрашени и че другите владеят. 

Бели дробове  Те представляват способността за вземане и даване в живота. Ако имате проблеми с белите дробове, е възможно да се страхувате да вземете това, което ви трябва или може би смятате, че нямате право да живеете живота, който искате. 

Гърди  Те представляват майчинството. Ако имате проблеми с гърдите, това обикновено означава, че сте прекалили с майчинската покровителност към дадено лице, място, предмет или опит.

Сърцето представлява любов, а кръвта е радост. 

Сърцето изпомпва радостта през тялото. Когато в живота ви липсва радостта и любовта, сърцето се свива и става студено. Резултатът е по-бавен приток на кръв и анемия, стенокардия или инфаркт. Хората, които са преживели инфаркт, често честно казано даже никога не са се радвали в живота си. 

Стомаха  усвоява всички нови идеи и опит.

Крака  Краката ви носят през целия живот. Проблемите с краката често показват, че има страх от движение, да вървите напред или колебание да се тръгне в определена посока. Когато не искате да правите нещо, чувствате проблеми с краката. 

Лакти  Представляват гъвкавост, също както и гърба. Изразяват способността за персонализиране, егото, гордостта, упорството. Когато ви болят коленете, запитайте се защо сте толкова твърди, категорични и отказвате.

Твърде много килограми Представлява нужда от защита. Затлъстелите хора търсят защита, да не бъдат ранени, омаловажени, критикувани или измамени. Имат страх от живота. 

Болки  Болката от всякакъв вид говори за чувство на вина. Вината винаги търси наказание, а наказанието е болезнено. Хроничната болка е хронично чувство за вина, толкова дълбоко вкоренено, че човек не го осъзнанава.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...