Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, октомври 19, 2019

Таблици с нормата на кръвното налягане при различни възрасти

декември27/ 2017

За съжаление, едно от най-често срещаните здравословни оплаквания е високо или ниско кръвно налягане . Тази патология значително влияе върху благосъстоянието и в резултат, на настроението на човека.

Следните показатели трябва да се имат предвид при измерване на кръвното налягане.

Систолично кръвно налягане – горната граница, която ви позволява да се определи силата на кръвното налягане по време на изтласкване.

Диастоличното кръвно налягане – долната граница, което е показателно за състоянието на кръвоносните съдове в паузата между сърдечните контракции.

Човешко кръвно налягане

Нормалното кръвното налягане при възрастни, се счита за стойността на 120/80 mm Hg. Чл. Но всички ние сме уникални, и следователно не трябва да се разчита единствено на цифровия индекс.

За да разберете кое се счита за нормално в една определена възраст на кръвното си налягане, достатъчно е да се възползвате от нашите удобни таблици.

От таблицата по-горе става ясно, че регулаторните показатели се изменят с възрастта, колкото сте по-възрастни, толкова по-високо е кръвното налягане. Това е свързано с възрастта, свързани с промени в сърдечно-съдовата система.

Ако имате чести заболявания и смята, че кръвното налягане спада, ние ви препоръчваме да водите специален дневник. В това, което трябва да направите, често да записвате параметрите на налягането с промените в тях. В края на месеца трябва да се консултирате с лекар и да му покажете своите наблюдения.

Желаем ви добро здраве и добро настроение! Не забравяйте да споделите с приятелите си тази полезна статия.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...