Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, октомври 20, 2019

Изключително важната роля на магнезия-Ето до какво води недостигът му!

април04/ 2018

Недоспиването не само влошава настроението и прави човек кисел и раздразнителен, но крие рискове от редица здравословни проблеми – затлъстяване, сърдечносъдови болести, диабет.
 
В борбата срещу умората, стреса и недостатъчния сън мощен съюзник е магнезият, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на експерти от компанията за природни здравословни продукти „БетърЮ“.
 Недостигът на магнезий – проблем за 70 процента от хората, води до отлагане на млечна киселина и съответно до мускулни болки, крампи и възпаления, обяснява основателят на компанията Андрю Томас.

Минералът играе роля в над 300 биохимични реакции в тялото, например за правилно функциониране на мускулите, за здрави кости, за регулиране на кръвното налягане. Адекватното количество магнезий допринася за регулиране и на цикъла на съня и подпомага качествената почивка.

Елементът съдейства и за понижаване на „стресовия“ хормон кортизол, който може да попречи на заспиването.
В добавка към това, помагайки за отпускането на мускулите, магнезият предизвиква спокойно „сънливо“ усещане.
 
Хората, които постоянно се оплакват от умора, стрес и недоспиване, могат да се възползват от чудодейните свойства на минерала, приемайки го под формата на хранителни добавки или чрез храни като зелени листни зеленчуци, варива, ядки, пълнозърнести продукти, черен шоколад.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...