Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, август 21, 2019

Защо всички твърдят, че розовата хималайска сол е толкова полезна

април16/ 2018

Розовата хималайска сол е минерална съставка, която се добива в планините на Пакистан, по-специално от мината Кера. Това се смята за един от най-чистите източници на цялата планета.

Това е продукт, който е започнал да се продава успешно в няколко страни в Европа, Америка и Азия.

Това отчасти се дължи на високата хранителна стойност.

В края на краищата, розовата хималайска сол осигурява интересни ползи за тялото.

Розовата хималайска сол съдържа 84 полезни съставки за тялото. Нещо повече, тя е основен източник на електролити и микроелементи, които помагат да се подобри функционирането на няколко жизненоважни системи на тялото.

Всъщност, поради интересния си състав, тя има терапевтични и козметични приложения. Така че помага за отпускане на тялото и подмладяване на кожата.

Имайки предвид, че някои хора все още не познават невероятните предимства на розовата хималайска сол, искаме да използваме тази възможност, за да споделим нейните 10 основни употреби.

 

1 . Бори се със задържането на течности

Въпреки че рафинираната сол е основна причина за задържането на течности, розовата хималайска сол е продукт, който противодейства на този проблем.

Това предимство се дължи на приноса й до 10 различни вида микроелементи. Когато се усвоят в тялото, тези елементи помагат да се стимулират функциите, които контролират нивата на течности в тъканите.

 

2 . Регулира нивата на рН в кръвта

Малко количество розова хималайска сол, разредено във вода, може да служи като алкално средство за намаляване на излишната киселинност в кръвта.

Основните й минерали помагат да се възстанови естественото рН на организма, като се избягват възпалителни реакции и хронични заболявания.

 

3. Увеличава енергийните нива

За приноса й с антиоксиданти и електролити, тази натурална съставка е съюзник за повишаване нивата на физическа и умствена енергия по естествен начин.

Разредена във вода или добавена в сокове и смутита, подобрява окислението на клетките, укрепва мускулите и активира мозъка за оптимално функциониране.

 

4. Подобрява усвояването на хранителните вещества

Чрез неутрализирането на отрицателното действие на киселините в храносмилателната система тази органична сол спомага за подобряване на процеса на усвояване на хранителните вещества от храната.

Нейните хранителни вещества укрепват бактериалната флора на червата и подобряват способността да отделят и отстраняват отпадъците, от които тялото не се нуждае.

 

5. Намалява кръвното налягане

Твърде много натрий в диетата може да повиши нивата на кръвното налягане и следователно да засегне сърдечната функция.

Въпреки това розовата хималайска сол има способността да контролира хипертонията, тъй като нейните минерали регулират нивата на натрия и стабилизират сърдечния ритъм.

 

6. Намалява образуването на разширени вени

Благодарение на релаксиращото и противовъзпалително действие, тази съставка е идеална за борба със слабостта на стените и клапите на повърхностните вени.

Минералите, които се абсорбират през кожата, оптимизират преминаването на кръвта през вените и капилярите,предотвратявайки дразненето или разширяването.
От друга страна, тя има способността да подобрява функциите на лимфната система, предотвратявайки токсините да пречат на кръвообращението.

 

7. Бори се с мигрената

Минералите, съдържащи се в този натурален продукт са полезни при подпомагане на лечението на мигрена, понякога и за броени минути.

Когато се асимилира в тялото, тя насърчава отделянето на серотонин, хормон, който намалява болката и благоприятства благосъстоянието.
Това, добавено към неговия противовъзпалителен ефект, успокоява напрежението на мускулите в главата и намалява главоболието.

 

8. Намалява запушването на носа

Външното прилагане на тези соли, разредени във вода е алтернативно лечение, което премахва излишъка от слуз в носните канали за контролиране на запушванията.

Минералите й почистват запушените канали и облекчават затрудненията в дишането, причинени от възпалението, като го намаляват.

 

9. Бори се с акнето

Благодарение на тяхната гранулирана текстура, тези соли могат да бъдат комбинирани с етерични масла или мед. По този начин можете да създадете естествен ексфолиант с антимикробни и стягащи свойства.

Неговото приложение като домашна маска помага за почистването на порите на кожата. Това помага да се отстранят остатъците от мазнини и мъртви клетки, които водят до образуването на акне.
Неговите минерали подхранват клетките на лицето. Също така минералите подпомагат възстановяването на тъканите. Това помага да се избегнат дефекти като белези и петна.

 

10. Успокоява мускулни схващания

Микроелементите от тази естествена сол са мускулен тоник, който помага да се предотвратят и успокоят крампите.

Тези хранителни вещества релаксират свитите мускули и като подобряват притока на кръв, ги предпазва от страдание по време на дейности с голямо въздействие.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...