Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, ноември 12, 2019

Японски лекари: Ако имате високо кръвно, активните точки за намаляване на кръвното са следните

май26/ 2018

Страдате от хипертония? И сякаш това не е достатъчно, повишаването на кръвното налягане е съпроводено с поредица от неприятни симптоми: главоболие, световъртеж, шум в ушите, а по-късно безсъние, понижена производителност и емоционално изтощение?
 
За да намалите кръвното налягане, вероятно приемате антихипертензивни медикаменти, лекувате се с традиционни методи и сами си правите диети, но … азиатските лекари казват:  „Правилната и редовна акупресура ще помогне на тези, които искат да , предотвратят хипертонията, както и тези, които страдат не за първа година! „
 

Как да намалите високото кръвно налягане
 
Акупресура – странен термин, при който пръстите внимателно засягат някои биологично активни точки.

Лечението и профилактиката на болести чрез натиск върху тези точки доскоро се считаше само метод, който да ви отървете от симптомите, но днес изглежда отношението към  акупресурата се е променило драстично.
 
Научните доказателства сочат, че системно провеждане на акупресура помага не само при високо кръвно налягане, мигрена и безсъние, но също така е ефективен компонент на комплексното лечение на остър бронхит и ринит, хипотония, и дори се използва като метод за справяне с проблемите на потентността при мъжете.

Масаж при повишено налягане  бързо ще го намали до нормални нива, и ще помогне да се отървете от болка в главата и общо неразположение на фона на състоянието на заболяването, както и да се тонизира тялото.

С компетентен подход, хипертонията може да се подобри функционалността не само на сърдечно-съдовата, но и на дихателната и нервната система.
 
Всичко, което трябва да направите, е да овладеете правилната техника на масаж и да действате в правилните точки. Но най-важното е, че тази техника на бързо намаляване на налягането може да се използва навсякъде и по всяко време без прибягване до специалисти. Чувствате ли се удобно по време на среща или пътуване в обществения транспорт? Използвайте техниката на акупресура.

Дишайте спокойно, равномерно през носа. Опитайте се да сте спокойни, дори ако въздействието върху точките причинява болка. Не забравяйте, че масажът на активните точки трябва да бъде гладък, точен, задълбочен, но в същото време не травматичен.
 
Преди процедурата внимателно подгрявайте ръцете си, яжте (за предпочитане 40 минути преди сесията) и внимателно измерете налягането: ако е прекалено високо, направете акупресура не повече от 15 минути. С точното спазване на техниката след акупресурната сесия се усеща топлина и приятни болки, които продължават 20-30 минути.

 

С палец намерете мястото под долната челюст вляво, където се усеща пулсирането на каротидната артерия, натиснете и задръжте за 10 секунди. След това освободете пръста си, поемете дълбоко въздух, издишайте и натиснете отново. Повторете тази процедура три пъти и след това извършете същата манипулация под долната челюст отдясно.

След това три пъти натиснете върху областта на шията,  забавете за 10-15 секунди.

Три пръста на дясната и на лявата ръка синхронно натискат зоната, разположена в долната част на врата отзад, отдясно и отляво. Отново повтаряйте акупресурата три пъти.

За 15 секунди поставете и разтегнете средния пръст на всяка ръка. Направете го един по един.

От вътрешната страна на дланта, намерете точката под малкия пръст и го натиснете надолу за минута. Повторете от другата страна.

За да се намали налягането, активните точки на краката, разположени в центъра на стъпалото, са на 10 см над петата. На такава точка на десния и левия крак, приложете 2-3 минути.

За постепенно намаляване на кръвното налягане препоръчваме да направите нежно потупване на зоната на яката и горната част на гръдния кош и с малко усилия да масажирате шията и задната част на главата с пръсти.

Невролог и специалист по традиционна медицина Алексей Маматов разказа за няколко активни точки, които спомагат за нормализиране на кръвното налягане за кратко време. Не забравяйте да погледнете!
 
Акупресурата посочва, че има много, но е достатъчно да изберем за онези зони, чието въздействие върху точката причинява максимален дискомфорт: колкото по-неприятна е процедурата, толкова по-ефективен ще бъде резултатът от нея. И не забравяйте, че здравето е половината от щастието! Поне така казват азиатските дълголетници. Правете такава техника с акупресура редовно, защото в бъдеще тя може да ви спаси от дузина проблеми.
Не забравяйте да запазите тази полезна статия за себе си и да я споделите с приятелите си. Бъдете здрави!
 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...