Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юли 16, 2019

Най- грубата грешка, която правят жените и в повечето случаи си докарват вагинални гъбички, заради това невнимание

юли15/ 2018

Знаете ли, че причината за доста заболявания интимна сфера, в повечето случаи са груби грешки в интимната хигиена

Интимното място на жената се нуждае от специален подход.

Как и какви средства е необходимо да бъдат избрани за интимната хигиена на жената?
Без съмнение, ние всички сме чували за средствата за лична хигиена. Въпреки това, не всички от нас са наясно вследствие на какво те са необходими.

 

Грешките в интимната хигиена са опасни!

Микрофлората на женските органи е много чувствителна към всяка промяна в околната среда.

При здрави микрофлора има 90% млечнокисели бактерии. Те създават кисела среда, чрез освобождаване на млечна киселина. И това е естествена бариера срещу бактериална инфекция.

Обикновеният сапун, който е за ръцете и тялото, не е подходящ за грижи за интимните органи: той има алкален състав и разваля киселинния баланс на микрофлората в интимната сфера. Броят на лактобацилите намалява – това предизвиква женски проблем. И мястото на лактобацили се появяват патогенни микроби. Резултатът може да бъде просто гъбична инфекция, а може и нещо по-сериозно.

 

ПРАВИЛА ЗА ИЗБОР НА СРЕДСТВА ЗА ЛИЧНА ИНТИМНА ХИГИЕНА:

1. Средствата за интимната хигиена се купуват основно в аптеките или големите супермаркети, за да се избегнат фалшификати.

2. Обърнете внимание на състава. В идеалния случай, трябва да съдържа препарата млечна киселина, както и биологично активно вещество, което има бактерицидно действие. И разбира се, не трябва да съдържа оцветители, парфюми и други алкални съединения. не избирайте по хубав аромат и красив цвят тези препарати.

3. Средствата за интимната хигиена могат да съдържат активни съставки като триклозан, масло от чаено дърво , екстракт от дъбова кора, алое вера, D-пантенол, екстракт от невен, мащерка лайка, евкалипт, бял равнец. Всички тези компоненти имат лечебен и успокояващ ефект и са с антибактериален ефект.

4. Изборът на средства за интимната хигиена има за цел да се поддържа нивото на рН точно за там – 3.3.

5. Обърнете внимание на препоръчителната честота на използване на средствата за интимната хигиена. Не бива да се прекалява с препаратите, защото това също е вредно. Избирайте по-леки препарати, които не дразнят и не провокират проблеми.

Е, ДА, накрая всяка жена ще каже – „Това го знаех!“

Но и да го знаете, дали го спазвате…Гинеколозите често са смутени от невежеството на много жени, които сами си предизвикват гинекологични проблеми с грешни средства за поддържане на чистотата на интимната област.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...