Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 15, 2019

Скъпи Дами! Вижте кои са нещата, които вагината ви “мрази”! Как да ги избягвате!

юли18/ 2018

Всички жени трябва да са загрижени за своето вагинално здраве.

Една здрава вагина е естествено кисела и съдържа богати количества полезни бактерии, които помагат да отблъсне инфекциите и да поддържа нормално ниво на рН. Една здрава вагина също ще отделя малки количества секрет, който носи отговорност да се поддържа чиста, както и слюнката се произвежда, за да чисти устата ви.

Всяка намеса върху тези нормални условия и може да се сблъскате с вагинално дразнене или инфекция.

Ето как можете да запазите вашата вагина здрава.

Вагината ви НАИСТИНА иска да прочетете това!

Да почистите много добре

Вулвата естествено отделя секрети, които предпазват нежната кожа от триенето, на което сте изложени ежедневно. Измиването с остри почистващи препарати (миещи средства или душове с оцветители, аромати или силно активни вещества) и вулвата ви ще бъде по-склонна към раздразнение. Още по-лошо е ако премахнете добрите бактерии, които помагат за поддържане на здравословен рН. Така че е много просто – мийте се с топла вода, с ръка.

ДА ИЗПОЛЗВАТЕ женски хигиенни продукти

Продукти, претендиращи за почистване, обезмирисяване и т.н. оставете в аптеката. Аромати, оцветители, химикали, консерванти, които те съдържат, не са необходими и може да предизвикат алергични реакции. Всичко, което наистина ви е необходимо? Вие познавате водата, казва Либи Едуардс, ръководител на дерматологията в Медицински център в Шарлот, Северна Каролина.

НОСЕТЕ памучно бельо или НИЩО

Когато става дума за избора ви на бельо, вагината си има предпочитание: памук. Тъй като той диша и абсорбира влагата, това е идеалният начин да се облечете дамските части, казва Мери Джейн Минкин, клиничен професор по акушерство, гинекология и репродуктивни науки в университета в Йейл. И когато сте в къщи, не се колебайте да махнете бельото, казва Минкин.

Бръснене (или коло маска, или да използвате депилатоари)

Повечето от нас действат с бръснач под душа, но това е топла влажна среда, в която бактериите могат да се размножават. Това е рецепта за инфекция. Ето защо просто използвайте естествен лосион за бръснене, който не съдържа нито един от дразнещи химикали и аромати, открити в традиционните пени, и използвайте чисто нова самобръсначка всеки път, когато се бръснете (купувайте материали за еднократна употреба).

Прането мирише невероятно

Прах за пране с оцветители и парфюми може да раздразни деликатната кожа. Изберете перилни препарати, които не съдържат оцветители и парфюми и пропускайте омекотителите, които са пълни с дразнещи химикали.

Използвайте кисело мляко

Лека закуска на кисело мляко с живи култури спомага за увеличаване на полезните бактерии, което е фантастично за предотвратяване на досадни вагинални проблеми като гъбични инфекции, казва Минкин.

ВИНАГИ ходете на вашия годишен преглед

Въпреки, че новите насоки съветват при липса на симптоми или бременност да не посещавате вашия гинеколог, посещението не е само за вагинален преглед, казва Минкин. „Мисля, че годишният преглед е важен, за да се говори за здравословни проблеми, хигиена и др.“, казва тя. Използвайте посещението да говорите за използването на презервативи, другите методи за предпазване, както и всякакви случайни сексуални въпроси, които може да имате.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...