Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, октомври 16, 2019

Тих убиец: Сигурни ли сте, че нямате тази полова болест – има я всеки от 100 човека на Земята

август11/ 2018

Хламидията се нарича тих убиец. След многобройните изследвания е преценено, че всеки един на100 човека на Земята в тялото си има тази бактерия и я предава по полов път.

Смята се, че от хламидия боледуват 1,8 милиона души в САЩ, въпреки че официално са регистрирани 1400000. Това означава, че около 400000 души са изложени на риск от заразяване с тази полово предавана болест.

Това, че болният не е потърсил лекарска помощ, не означава, че е негова вината. Хламидията обикновено не дава никакви видими симптоми. За мъже, това заболяване рядко може да има сериозни последствия. Въпреки това, те могат лесно да го прехвърлят на партньорката си.

За съжаление, ако жените не лекуват хламидиите с месеци или години, бактерията може да се разпространи в матката и фалопиевите тръби. В крайна сметка, това може да предизвика сериозни проблеми, като например намаляване на раждаемостта или възпаление на таза, последвано от сериозна болка и спазми при уриниране.

Понякога спазмите са признак, но най-често това заболяване не дава никакви симптоми казва др Мери Джейн Минкин от Йейл.

Също така, ако не се лекува, заболяването може да отслаби имунитета и болните стават податливи на ХИВ и други инфекции.

Хламидията лесно се открива само с един медицински преглед, а лечението с антибиотици за час ще реши проблема.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...