Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, април 19, 2019

Вижте какво се случва с тялото ви, когато ядете свинско месо и защо трябва да го избягвате

август20/ 2018

Някои религии забраняват консумацията на свинско месо и това никак не е случайно. Прасетата се хранят с едни от най-отвратителните неща, които можете да си представите-Изпражнения, урина, развалена храна…
Но най-лошото е, че токсините, които консумират не могат да бъдат отстранени от телата им, така че те се натрупват в мастните клетки и органи.

Yersinia enterocolitica е опасен микроорганизъм, който може да бъде намерен в тялото това животно.

Той причинява болести, треска, болки, повръщане и диария.

Друг замърсител, намерен в телата на прасетата е ractopamine който дори може да доведе до смърт, ако се консумира.

В червата на прасетата пребивават свинска тения, която причинява замърсяване на тъканите и загуба на апетит. Паразитният кръгъл червей Trichinella предизвиква оток, неразположение, миалгия и треска. Инфекцията от друга страна причинява мигрена, изпотяване и втрисане.

Вирусният хепатит Е причинява умора и гадене.

За да се избегнат всички тези здравословни проблеми, чревните паразити при прасета трябва да бъдат унищожени. Това може да се постигне чрез варене на свинско месо при високи температури. Суровото свинско не трябва да бъде поставено заедно с продукти, които могат да се консумират сурови. Винаги измивайте ръцете си след докосване на сурово свинско месо, и когато купувате свинско месо, се уверете, че няма химикали,  анти-токсини, и медикаменти в него.

Въпреки това, дори и когато месото се приготвя правилно, съмнението за това месо все още съществува, като прасетата консумират много некачествени храни. Повече консумация на свинско месо означава риск от повече болести. Прасета от фермите са тези, които обикновено се използват в производството на свинско месо.

Но повечето ферми не предлагат чисти пасища, достатъчно слънчева светлина, както и достъп до чист въздух за прасета. Вместо храна от растителен произход, те дават на прасета агенти за борба с инфекциите и лекарства като хранителни продукти, които ги карат да растат по-бързо. Това от своя страна, повишава тяхната пазарна стойност.

Свинете от повечето ферми живеят заобиколени от тяхната урина, изпражнения и повръщано. Тази нездравословна среда ги кара да дишат смъртоносен газ и развиват краста на заболяване на кожата. Съдържащият се амоняк в урината и изпражненията, ги кара да развиват пневмония, преди да бъдат заклани.

Всички тези странични ефекти са само някои от проблемите, които може да очаквате от консумацията на свинско месо. Ето защо винаги трябва да се изследва произхода на свинското, което имате намерение да купите.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...