Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, октомври 16, 2019

По време на месечния цикъл, не бива да взимате тези лекарства! Може да си навредите!

септември02/ 2018

Много жени имат болки в корема по време на менструация , което е твърде неприятно. Възможно ли е в този случай да се пият болкоуспокояващи?

Можете, но трябва да се помисли за няколко точки. На първо място, е строго забранено да се вземат лекарства, които влияят на съсирването на кръвта:  Аналгин и аспирин  ! 

На второ място, ако нямате в момента предписани обезболяващи лекарства , дори и да не са с ацетилсалицилова киселина и парацетамол, по-добре е да се допитате до лекар!

По време на менструация, стават хормонални промени, като по този начин се променя отговора на организма към лекарствата. Алергиите могат да се появят без видима причина! Можете да получите и непоносимост към лекарства , предписани от вашия лекар, срещу инфекции, като антибиотици.

 Ако чувствате, че нещо не е наред: болки, замайване, постоянна умора, обриви, остра болка, нарушения в храносмилането-Отидете на лекар.

 

Защо по време на менструация не може да взимате гореща вана ? 

Тъй като тя стимулира кръвта и може да бъде причина за кървене . Същото важи и за горещ душ или сауна.

Провокирането на тежък кръвоизлив може също да се получи от употреба на алкохол: той разширява кръвоносните съдове, така че пиенето му по време на менструация е крайно нежелателно.

Не трябва да ядете определени храни по същата причина: шоколад, хляб с хлебна мая, твърде пикантни и солени храни, сметана, ядки, яйца, мляко, кафе, месни продукти под формата на колбаси. Също така, тази храна може да бъде причина за главоболие по време на менструация  , и дори виене на свят.

Стомашно-чревният тракт е свързан с пикочо-половата система, така че не подценявайте стойността на храната! Знаем, че трябва да избягваме усилени упражнения по време на менструация , но много малко се говори за това, какво може да се яде и какво не. 

След коригиране на диетата, можете да се отървете от болката, дори и в този период!

Всички козметични процедури по време на месечен цикъл, са пари хвърлени на вятъра. Пилинг, мезотерапия, уголемяване на устни, инжекции ботокс и хиалуронова киселина, татуировки! 

Дори и нормално боядисване на коса, може да даде неочаквани резултати. Болката се засилва по време на всяка манипулация на кожата и косата, например, като скубане на вежди, и всичко това, заради високото съдържание на прогестерон в кръвта .

Всичко е в хормоналният фон, който се променя по време на този период, защото кожата и косата не се държат както обикновено. Не само не може да се постигне желания ефект на процедурите, но също така можете да се нараните.

В дните на менструация, една жена е по-емоционално уязвима. 

Погрижете се за себе си: Не е необходимо да търсите плачлива мелодрама, да четете тъжни романи, да говорите по тъжна тема с приятели и да включва чувствителни въпроси в общуването с хората, които обичате. Това ще помогне да се избегнат негативните емоции, избухвания, неприятни преживявания!

Кажете и на приятелките си, какво не може да правят по време на менструация ! Това ще помогне да запазят здравето си деликатните дами!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...