Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, април 19, 2019

Взех един памук със спирт и си намазах подмишниците, резултатът най- добрият, който мога да получа през лятото

септември06/ 2018

Използването на спирт от време на време е равносилно на спасение! Той би могло да ви избави от редица проблеми, които биха могли да възникнат в дома ви.

Спиртът често се използва като дезинфектант, но той би могъл да се прилага и в други случаи. А освен всичко останало, той е един отличен козметичен продукт.

1.

Избавяне от дървеници
Да се отървете от тези досадни насекоми ще ви помогне спиртът.

Напълнете контейнер с пулверизатор със спирт и напръскайте в обилни количества матраците и възглавниците в къщи. Тъй като дървениците снасят яйца, необходимо е тази операция да се повтори няколко пъти, за да сте сигурни, че сте се избавили от този проблем.
2. Вместо дезодорант
Ако сте отишли някъде през уикенда, но сте пропуснали да вземете дезодорант, не се притеснявайте. Просто пръснете спирт на подмишниците. Той премахва бактериите, които причиняват лоша миризма. Но трябва да бъдете внимателни и да го използвате само от време на време, тъй като продължителната употреба може да предизвика дразнене на кожата.
3 . Домашна торба за лед
Ако сложите спирт във фризера, той няма напълно да замръзне, а ще се превърне в студената маса. Защо това е толкова важно? Благодарение на това негово свойство, можете да го използвате, когато имате нужда от студен компрес. Налейте в запечатваща се херметично найлонова торба 1 част спирт и 2 части вода. Премахнете въздуха и поставете торбата във фризера. След около един час сместа ще достигне желаната консистенция. Можете да я използвате в случай на наранявания или ако сте извън дома – за охлаждане на храна.
 

4. Убива въшки
Спиртът е идеален за премахване на въшки по главата. Напълнете спирт в бутилка с пулверизатор и добавете няколко капки лавандулово масло. Излезте в градината или на балкона и напръскайте сместа върху кожата на главата си. Срешете косата с гребен за отстраняване на мъртвите въшки. Гребенът се препоръчва след тази процедура да се постави в гореща вода, за дезинфекция най-малко един час.
 

5. Добре чисти ушите
Най-често за почистване на ушите използваме клечки за уши. Това е опасен метод, при който сярата от ухото се придвижва навътре в ушния канал. За по-безопасно почистване може да се използва бял оцет и спирт. Те трябва да се смесят в съд, да се навлажни памучен тампон и да се постави в ухото.
6. Премахва лак за нокти
Много от продуктите за премахване на лак, съдържат ацетон, което може да увреди ноктите, а силната му миризма може да предизвика усещане за гадене. Използването на чист спирт може да бъде отлична алтернатива. Това може да ви отнеме по-дълго време, но ноктите ви ще са по-здрави.
7. Облекчава дразненето от подкожни косъмчета
Подкожните косъмчета се отстраняват трудно. След като обръснете космите, на някои места по кожата се появяват червени петна. За да се справите с този проблем, е необходимо да забършете кожата със спирт, което облекчава дразненето, оставяйки кожата гладка.
8. Почиства кожата
Кремовете, използвани за борба с акне обикновено съдържат бензилпероксид. Спиртът има същите характеристики. Благодарение на своите противовъзпалителни свойства, не само дезинфекцира съществуващите пъпки, но също така омекотява кожата и предотвратява образуването на допълнително дразнене. Бъдете внимателни, когато прилагате спирт директно върху засегнатата област, тъй като продължителното му използване може да доведе до проблеми с кожата.

9. Бори се с херпеси
85% от хората са носители на вируса на херпес, но не при всеки той се проявява. Ако страдате от това, опитайте се да използвате 70%-ов изопропилов спирт директно върху засегнатата област. Това ще ускори процеса на оздравяване.
10. Използва се за дезинфекция на ръце
Спиртът е отличен дезинфектант, който маже да се използва в домашни условия. Смесете 100 грама гел от алое вера с 50 мл изопропилов спирт и ще получите чудесен дезинфектант за ръце.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...