Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, април 19, 2019

Стара домашна рецепта за лекуване на ангина доказала се през годините

септември08/ 2018

Есента е може би най -трудното време в годината за нашето тяло. То няма време да премине към новата температура, която се влошава с всеки изминал ден. Следователно, веднага щом сте заобиколен от студен вятър и завали и дори ако просто пиете глътка ледена вода, тогава започват неприятните заболявания.

лечение на ангина

Едно от най-неприятните болести е възпаленото гърло, а за съжаление по- голямата част от хората ги удря точно там.

 Постоянната болка в гърлото, трудно преглъщане, температура, слабост и главоболие, а дори и тежки усложнения, ако не се излекуват на време, е изключително депресираща картина. Но можете да се справите с това, ако действате още на първите симптоми ! Лечението ще спести не само ангина, но и от фарингит, трахеит и други заболявания, затова не чакайте да стане късно

лечение на ангина

Полза от домашната рецепта за лечение

Основният компонент на лекарството е кимион. Тези подсладени пикантни зърна имат огромен спектър на действие , но най-важното е, че облекчават възпалението, убиват инфекцията и улесняват отхрачването. В допълнение, кимионът увеличава имунитета и помага да се възстанови здравината след заболяването.

лечение на ангина

Това средство за защита е измислено в Монголия, където се използва местен алкохол за приготвянето му. Но в нашата реалност можете да добавите коняк: той също ефективно се бори срещу настинки . Ако подготвяте продукт за деца, не добавяйте алкохол.

Прием и направа

Какво ще ви трябва?

семената на кимион
1,25 л вода
1 супена лъжица коняк

Как да готвя и използва

Сложете 1 пакет кимион във вода и кипнете в продължение на 15 минути до получаване на вискозна маса, подобна на кафето.

Отстранете от топлина, изсипете коняка.

На половин час пийте по 1 супена лъжица от домашния медикамент
След 2 часа болката намалява, преглъщането ще бъде опростено. И след 4 – лечение и може да завърши. Но ако случаят е в по- напреднал стадий е необходимо да пиете по-дълго, до 3 дни.

лечение на ангина

Това просто лекарство се подготвя бързо и точно толкова бързо, помага при заболяването. Уверете се като изпробвате този инструмент и споделяйте рецептата му с приятелите си!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...