Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, април 19, 2019

Откакто си пренатоварих черния дроб с лекарства не пия вече, ето как се лекувам

септември16/ 2018

 Вместо веднага да скачате на хапчета и да тичате по лекари, опитайте се по естествен начин да преборите симптомите и да победите бактериите, с помощта на боб, канела и още нещо…

 

Боб вместо аналгин

Бобът е чудесно средство за успокояване на главоболие, причинено от настинка. Ако настинката е силна, сварете боб и чесън докато омекнат, пасирайте ги и добавете малко лимонов сок.

Намажете слепоочията. Привържениците на народната медицина казват, че за много кратко време няма да усещате напрежение и главоболието ще изчезне.

 

Магданозът и босилека успокояват кашлицата

Ако ви мъчи суха кашлица, босилекът и магданозът са незаменими. Има няколко рецепти. Сварете чай от босилек и го пийте хладък, дори може и охладен през деня, за да успокои гърлото и кашлицата. Смесете ситно нарязан корен от магданоз с чаша бяло вино и оставете да кипне. Пие се докато е горещо, няколко пъти на ден.

 

Лютите чушки намаляват температурата

Лютото изпотява тялото силно, което води до охлаждане на целия организъм. Ако имате температура консумирайте люти чушки , не напразно мексиканците по време на най-големите горещини ядат много чили пиперки. Не е необходимо да търсите чили, и нашите домашни люти чушки ще свършат работа.

 

Канела и риган убиват бактериите

Канелата и риганът не позволяват на бактериите да се размножават. Ако ги консумирате редовно, тялото ще се бори по-добре срещу бактериите. Дори е доказано, че ако в каймата добавете канела или риган, може да се предотврати развитието на бактерии в месото.

 

Пресен кориандър – съдържа антибактериални свойства и се препоръчва да се добави в суровото месо, тъй като може да предотврати развитието и да дефрагментира салмонелата.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...