Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, април 19, 2019

Тя поставя сапун под чаршафа си всяка вечер, а причината, поради която го прави е направо гениална!

септември16/ 2018

Спазмите на краката и синдромът на неспокойните крака са състояния, които обикновено се случват през нощта и могат да доведат до непоносима болка , която води до дискомфорт и чувство на неудовлетвореност. Особено, когато се опитвате да заспите и да си починете.

Обикновено крампите на краката, се срещат често, когато дадено лице се опитва да заспи.

Те са обикновено в резултат на дехидратация, прекомерни упражнения или  недостиг на витамини

.

Но, за разлика от синдрома на неспокойните крака, ако кракът се премести по време на спазмите, дискомфорта няма да отмине, а даже болката ще се засили.

От друга страна, синдромът на неспокойните крака е неврологично заболяване, което причинява дискомфорт в краката докато индивидът е в почивка. Основната причина за това състояние все още е неясно, но неговата поява е свързана с няколко ситуации, включително бременност, диабет, употребата на някои медикаменти, бъбречна недостатъчност или консумация на алкохол.

Тези проблеми могат да се лекуват по различни естествени начини, включително потребление на достатъчни количества вода, здравословна диета, масажи, топли бани, душове. И все пак, има един лесен начин да се помогне в този случай и да решите проблема си още тази вечер! Всичко, което трябва да направите е да се сложи калъп сапун под чаршафа преди лягане!

Може да звучи глупаво, на пръв поглед, но всъщност осигурява фантастични ефекти! Този странен трик със сапун е помогнал на 42% от хората, които страдат от някои от тези две състояния.

Неговата ефективност не е обяснено от лекарите, но се смята, че се дължи на магнезия, който се съдържа в сапуна, като магнезиев дефицит е една от основните причини за крампи на краката и синдром на неспокойните крака.

Д-р Оз препоръчва  лавандулов сапун , тъй като неговият приятен аромат ще се отпусне мускулите. Освен това, за най-добри ефекти, да се използва натурален сапун, с аромат на базата на етерични масла.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...