Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, юни 27, 2019

В ухото на дъщерята тя постави специална свещ. По-късно извади нещо ужасно

септември20/ 2018

Един от моите приятели основно не използва памучни тампони за уши. Той казва, че те все още нямат смисъл, освен това те могат да доведат до още по-сериозни проблеми. Може би това е така, но всеки месец трябва да ходите при лекаря, за да чисти ушите ви.

Във всеки случай, хигиената на ушите трябва да бъде на правилното ниво.

Ако все пак трябва да се сблъскате с натрупвания на ушна кал, то свещите за уши са едно от средствата, които помагат за разрешаването на такъв проблем. Те са кухи, нямат фитил, но горят и точно тези свещи помагат да се отървем от проблема.

Докато свещите в ушите горят, те оказват нещо като „ефект на камината“. Създадената тяга помага да се отървете от утайките и замърсителите в ухото. Също така, потокът от въздух внимателно масажира тъпанчето и помага да се регулира налягането вътре в ухото.

ате с лекар!

 

Ушната свещ в никакъв случай не може да се използва, ако пациентът е: бил диагностициран с тумор в ухото, тъпанчето е алергично към някоя от съставките от които произвеждат същите тези свещи.

Също така, свещите са забранени да се използват при повишена телесна температура и наличие на гнойно изхвърляне в ушния канал. Ако това е наред, тогава трябва да лежите на страна, да сложите на ухото си салфетка или кърпа с дупка за свещ, да поставите самата хартия на огъня и да я оставете да изгори докрая.

Някои хора се опитват да правят свещи сами, но е по-добре да ги купувате от аптеката. Във всеки случай, си струва да си припомним, че свещите няма да помогнат за всички ушни заболявания. Не забравяйте да се консултирате с лекар!

Разбира се, това по никакъв начин не е единствената процедура, която се използва за лечение на ушите. И понякога вътре има наистина шокиращи неща!

Ако някога сте използвали ушни свещи, разкажете за вашия опит в коментарите към този материал.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...