Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, юни 27, 2019

Ръцете и краката са ми постоянно студени, но откакто приложих тази рецепта оправих кръвообръщението си

септември20/ 2018

Светлана Волкова – лечителката е известна в Русия, участвала е в някои от най-популярните телевизионни предавания и е нещо подобно на нашият професор Мермерски. Светлана Волкова издирва и събира рецепти за лечение на различни болести от цяла Русия.

Има една издадена книга – Пътят към изцелението.

Предлагаме ви няколко популярни метода за подобряване циркулацията на кръвта, подбрани от книгата на Светлана Волкова.

 

С течение на годините, които минават, тялото ни става по-чувствителен и все по-често се появяват здравословни проблеми, в това число лоша циркулация. Отслабените кръвоносни съдове и „мързеливият“ начин на живот са основна причина, която влошава добрата циркулация на кръвта в областта на краката.

Първото нещо, което повечето хора забелязват при лошо кръвообращение, са студените крака. Това условие не изисква бързо медицинско лечение, но е сигнал, че някои промени трябва да бъдат направени, особено във вашия начин на живот и ежедневни навици. Силно препоръчително за вас е и да правите физически упражнения, както и да добавите някои естествени средства към вашата диета.

 

Ето два метода, чрез които ще подобрите циркулацията на кръвта и ще стоплите студените крака.

ЛЮТИ ЧУШЛЕТА

Това е много полезна подправка, която можете да го използвате по различни начини: за хапване, в сухо състояние, като пресни чушлета или като мехлем за мазане. Всичко зависи от вашия вкус. Когато хапвате тази подправка, тя предизвиква изтръпване на езика и ще направи бузите червени. Това е, защото има засилен кръвоток във вашите капиляри.

Може да си направите мехлем от люти чушки, като сложите една супена лъжица чили в празна кутийка от крем за лице. Допълва се с вазелин, разбърква се и мазилото е готово. Ползвайте ръкавици, когато го слагате.

Трябва да имате предвид, че лютите чушки не се препоръчват, ако страдате от разширени капиляри. Освен това, чушките чили увеличават апетита, така че трябва да ги избягвате, ако сте на диета.

 

ЧАЙ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ

Дали ще ползвате джинджифила като чай, дали ще направите от него средство за разтриване, като го настържете и втриете получения сок върху стъпалата и прасците на краката, все ще имате огромна полза от този невероятен корен.

Може да сложите сока от настъргания джинджифил в масло от розмарин, да прибавите и масло от канела, да разбъркате добре и да ползвате като масажно средство.

Съотношението е както следва: една супена лъжица сок от джинджифил, две супени лъжици масло от розмарин и една супена лъжица масло от канела. Ако нямате канелено масло под ръка може да ползвате и канела на прах.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...