Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, юни 27, 2019

Всички жени полудяха по тях откакто ги видяха в Мастър шеф. Ето как се правят поширани яйца

септември22/ 2018

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Днешното ни предложение е за поширани яйца , които са лесни за приготвяне и са доста атрактивни, пък и след Мастър шеф станаха истинска сензация

След като приготвите необходимият ви брой поширани яйца да ги комбинирате по ваш вкус и да ги поднесете. Може да ги направите натурални или с добавка на цветни зеленчуци.

Ще опиша и двата варианта.

 

Ето и нужните продукти да направите вашите поширани яйца:

Стреч фолио, олио или зехтин, яйца колкото искате.

В случай, че желаете да направите със зеленчуци, ще са ви необходими дребни кубчета морков, червена и зелена чушка, аз добавям и пресни листенца риган и мащерка.

Начин на приготвяне

 вземете удобна малка купичка или чашка за чай, кафе и застелете вътре с по-голямо парче стреч фолио. Капнете 3-4 капки олио, ако правите натурални поширани яйца или зехтин в случай, че са със зеленчуци. След това счупете яйцето и сложете в образуваната купичка от стреча.. Ако правите със зеленчуци добавете по 2-3 кубчета от всеки зеленчук и по някое листенце отпресните подправки. Хванете висящите навън от чашата краища, засучете ги стегнато и вържете с конец. Сложете на котлона съд с достатъчно количество вода да заври. Щом водата кипне сложете вързопчетата в нея. Варете 5 минути, след което извадете в чиния и оставете да се охладят. Развържете пошираните яйца, и декорирайте и поднесете по ваш вкус.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...