Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, юни 27, 2019

Ако всеки ден пиете мляко, дърпате дявола за опашката! Нямате представа колко е вредно!

септември26/ 2018

Докато бяхме деца, често ни предлагаха да пием мляко. По-късно много от нас осъзнаха, че прясното мляко след определена възраст, може да навреди.

Ето някои от проблемите, за които може да е причина точно прясното мляко и то една от причините, да е такова млякото, са хормоните и различните химически добавки в храната на кравите, за да се ускорява растежа им и да се стимулират да произвеждат повече мляко: 

От млякото може да се появи акне

Известно е, че от всички млечни продукти, млякото причинява възпаление на лицето. Това се дължи на D-галактозата, която е продукт на разграждането на лактозата и провокира възпалителни процеси.

Кожата реагира незабавно на това, което ядем. Ако не може да се откажете от прясното мляко, то поне го сменете с кисело.

Причинява подуване

За съжаление, броят на хората с лактозна непоносимост се увеличава от година на година. Силното подуване възниква от трудността на организма ви да смила млечни продукти. И колкото по-старите ставаме, толкова по-трудно е нашата храносмилателна система да се справи с товара. 

Други храносмилателни проблеми

Смята се, че ежедневната консумация на мляко, което съдържа и полезни бактерии и лоши, може да предизвика стомашно разстройство и да доведе до чревна дисбиоза. Това е причината за всички видове здравословни проблеми, вариращи от запек и завършващи с мигрена.

Помага при отслабване

Първите добри новини за млякото! Оказва се, че ежедневната консумация на мляко помага в борба с наднорменото тегло. Има дори и специални млечни диети, при които загубата на тегло зависи от приема на калций. Той не само укрепва костите, но също така увеличава способността на организма да разгражда мазнините. В допълнение, кравешкият протеин забавя храносмилането и ни помага да останем пълноценни. 

Млякото е източник на протеини

Млякото е едно от най-ефективните средства за изграждане на мускулна маса. Ето защо, то присъства в диетата на културисти. 

Калций

С възрастта се наблюдава забавяне на метаболизма при жените, а нивата на калций в костните тъкани намаляват. Костите стават чупливи и рискът от остеопороза се увеличава. Комбинацията от калций и витамин D в млякото играе много важна роля в подобряването на минерализацията на костите. Ето защо, ежедневната консумация на мляко може да спомогне за укрепване на структурата на скелета и за предотвратяване на остеопорозата. 

Млякото може да провокира развитието на рак

Въпреки факта, че млякото защитава организма от някои болести, има изследвания, които показват, че IGF-1 протеин усилва растежа на раковите клетки. Ежедневната консумация на мляко допринася за развитието на рак. По този начин жени, които пият две чаши мляко на ден, по-често биват диагностицирани с рак на яйчниците.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...