Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, април 21, 2019

Ако имате тези 6 симптоми, може да получите инфаркт през следващия месец

октомври14/ 2018

По-долу са 6 симптоми, които са най- ранните признаци на инфаркт . Тези симптоми могат да ви предупредят, дори един месец преди да получите сърдечен удар.

Подуване

Ако сърцето ви се бори да изпомпва кръв това може да доведе до подуване. Това може да доведе и до подуване на корема.

 По този начин, краката, стъпалата и глезените ще започнат да се подуват, защото те са на по-голямо разстояние от сърцето. 

Недостиг на въздух

Друг често срещан признак на инфаркт е недостиг на въздух. Сърцето и белите дробове работят в унисон, като по този начин, ако сърцето се влошава, белите дробове няма да успеят да получат достатъчно количество кислород и те няма да бъдат в състояние да функционират правилно. Ето защо, това ще доведе до недостиг на въздух и затруднено дишане.

Световъртеж

Ако функцията на сърцето ви е изложена на риск след това ще ограничи кислород в тялото. Това ще доведе до симптоми като световъртеж и замаяност. 

Упорита кашлица

Ако имате кашлица и не отшумява след продължителен период от време, това може да доведе до сърдечна недостатъчност. Това се дължи на кръвта, която се натрупва в белите дробове чрез борбата на сърцето да доставя на организма достатъчно количество кръв. Бяла или розова слуз може да е признак на изтичане на кръвта, затова обърнете внимание!

Умора

Ако имате умора и не може да обясните защо, тя може да е, защото сърдечният удар е на път. Когато артериите започват да се затварят, сърцето ще работи много по-трудно, което прави изпълнението на прости задачи много по-изтощително. 

Дискомфорт в гърдите

Последният, но може би най-важен е дискомфортът в гърдите. Той всъщност идва в много различни форми, подобни на усещане за парене или щипане, може би чувствате натиск в гърдите. Могат да се появят тези симптоми по време на физическа активност или докато сте в почивка. 

Едно нещо, което трябва да запомните, че можете да имате инфаркт, без усещане за дискомфорт в гърдите. Това обикновено се случва при жените.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...