Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, април 21, 2019

Ето ги „лошите“ храни, които всъщност са изключително полезни!

октомври22/ 2018

Съществуват някои „лоши“ храни, които в продължение на десетилетия се смятат за вредни, но всъщност са полезни за здравето.

Експерти от университета в Минесота установиха някои основни групи храни, които не са толкова вредни, колкото се смята.

На първо място това са глутенът и пшеницата. Те са заклети врагове на всяка диета, но са от жизненоважно значение за намаляване на риска от диабет, сърдечни заболявания, рак и затлъстяване.

Яйцата също не заслужават лошата си репутация, която имат, заради високите си нива на холестерол.

Въпреки това редица изследвания не успяха да докажат връзката им със сърдечните болести. Картофите – за тях се предполага, че повишават нивото на кръвната захар и водят до затлъстяване. Изследване на Харвардския университет потвърди, че варените картофи са източник на калий, витамин С и фибри.

Неприязънта към плодовете, заради високото им съдържание на въглехидрати, също не е основателна. Соевите зърна не са опасни за хората, а по-скоро са полезни. Много от мъжете и жените се страхуват да пият алкохол, но разумните количества намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...