Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юли 16, 2019

Изключително важни условия за отслабването, които пренебрегваме

октомври23/ 2018

Псоас (псоасния мускул) – е най-дълбокият мускул в човешкото тяло, които засягат нашата структурна баланс, мускулна интеграция, гъвкавост, сила, обхват на движение, подвижността на ставите и функционирането на органите.

„Мускулът на душата“ не е в областта на гърдите, както може да се предположи, а в тазовата област. Стремежът на съвременния живот го поробва, предизвиквайки здравословни проблеми.

 

Влиянието на начина на живот върху здравето

В таоистката традиция лумбалните мускули се наричат ​​тронове или „мускулите на душата“, защото обграждат долния дантиан, основният енергиен център на тялото.

 Гъвкавият и силен лумбален мускул ни дава основание и позволява на фините енергии да преминават през костите, мускулите и ставите.

Притискането в областта на големите лумбални мускули води до притискане в областта на червата. И ако в притискането има възходящо разделение на дебелото черво – това започва да се отразяява зле и на черния дроб.

Млечната киселина не се използва, увеличава се размера на шлаките, количеството на колаген, еластин намалява, и бавно, но със сигурност  потискане на междупрешленните дискове и ставите. И до това води нашият грешен, неактивен начин на живот.

За да избегнете това, направете 150-200 навеждания всеки ден. Както твърдят тибетските учители, състоянието на младостта на даден човек се определя от здравето на черния му дроб, а състоянието на черния дроб се определя от неговата пластичност. Колкото повече се навеждаме напред, толкова по-дълго живеем и колкото повече клякаме, толкова по-добре изглеждаме.

Статична гимнастика : задръжте дъх, поемете дълбоко въздух, задръжте отново дъха си и издишайте. Чувствате ли  вътрешните спазми? Това е най-малкото от това, от което се нуждаете. А максималното е фитнес, ходене пеша и моторни упражнения.

Големият корем е неприемлив. И не само поради естетически причини. Трябва да имаме талия, или поне нейното подобие – в областта на талията, пояса на „това, което ни връща назад“.

Голям корем пречи на работата на лумбалните мускули и води до притискане на червата. И притискането на червата е притискане на мозъка, което води до болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и ранното стареене.

Надявам се, че ви убедихме да намерите време за физическа активност. Това ще помогне за поддържане на здравето, бавно стареене и удължаване на активния живот. Бъдете здрави и споделете връзката с приятелите си!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...