Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, септември 17, 2019

11 средства, с които можете да забавите или предизвикате месечния си цикъл

ноември02/ 2018

Ако искате да забавите или предизвикате месечния си цикъл , най-очевидното решение вероятно са хапчетата , но те все пак имат и странични ефекти . И макар да не е желателно да влияете на цикъла си по какъвто и да е начин, в някои случаи може и да ви се наложи.

Затова можете да го направите и без да рискувате здравето си. Да, има много начини, които действително могат да ви помогнат в това.

Следващият път, когато трябва да забавите или предизвикате цикъла си, опитайте тези средства .

За предизвикване на менструацията :

1. Папая

Тя е едно от най-ефективните средства, тъй като генерира висока топлина в тялото. Каротинът, койго съдържа този плод помага за стимулиране на хормона естроген, чрез което се предизвиква и цикълът.

2. Нар

Пийте сок от нар три пъти на ден в продължение на няколко дни или една чаша сок от нар със сок от захарна тръстика четири пъти на ден, за да започнете вашия менструален цикъл по-рано.

3. Моркови

Яжте пресни моркови (или тиква – богати на каротин) или пийте сок от моркови 2-3 пъти на ден.

4. Сусам

Можете да имате вземате чаена лъжичка сусамово семе около 15 дни преди очакваната дата или супена лъжица сусамово семе с гореща вода два пъти на ден.

5. Ананас

Той е един от най-добрите храни, предизвикващи топлина, които действат ефективно, ако се консумират в големи количества.

6. Куркума

Добавете щипка куркума на прах във вряща вода и я пийте сутрин и вечер всеки ден в продължение на около 15 дни преди очакваната дата, за да повишите шанса за забързване на менструацията с около 5 дни.

За отлагане на менструацията

1. Листа магданоз

Магданозът се вари в половин литър вода за около двадесет минути. Водата трябва да се прецежда и се консумира топла с мед два или три пъти на ден.

2. Избягване на пикантни храни

Ограничавайте пикантните храни, тъй като те генерират топлина в организма. Някои от тях са люти чушки,чесън, червен пипер, черен пипер и т.н.

3. Упражнявайте се повече

Увеличете физическата си активност като се започне 2-4 седмици преди датата на следващата очаквана менструация.

4. Оцет

Една чаша минерална вода с три или четири лъжици оцет в нея три пъти на ден е ефективен начин да се забави цикълът.

5. Емоционален стрес

Това не е нещо, което е за препоръчване, но е добре да знаете, че емоционалният стрес забавя , а може да доведе и до пропускане на месечния цикъл на жената.

Както споменахме по-горе, не е желателно да влияете на цикъла си, но ако наистина държите на това, все пак по-добре да го направите с тези средства, а не използвайки химия и хапчета.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...