Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, август 25, 2019

Кога да си правим вагинални промивки?

ноември02/ 2018

Полезен или вреден е дамският душ е въпрос, на който все още не може да се даде еднозначен отговор.

вагинални промивки

За тези, които не са запознати с приспособлението, става дума за помпичка, снабдена с дълъг накрайник, която се използва за вагинални промивки. След съответната процедура накрайникът се дезинфектира чрез изваряване в сода или чрез почистване със спирт.

Непрестанното използване на дамски душ не е задължително, но при някои ситуации той се препоръчва от гинеколозите.

Става дума за случаи на бяло течение , цистит, бактериална инфекция с голям брой бактерии в организма, както и при продължителен прием на антибиотици.

При гъбична инфекция промивките са задължителни особено когато лечението се извършва чрез поставянето на таблетки във влагалището. Това е задължително, тъй като ако не се прочисти влагалището от секретите, е възможно таблетката да полепне по стените му и да не проникне достатъчно дълбоко, като по този начин няма да лекува, а дори е възможно да предизвика оток на тъканите.

След секс също е възможно да се извършва промивка на влагалището , за да се почисти спермата и да се избегне дискомфортът. След къпането в обществени бани прилагането на дамски душ е задължително.

Важно е да се знае обаче, че бременните не биват да прибягват до душ при наличието на гъбички. Лечението трябва да се извършва изключително внимателно и то с влагалищни таблетки .
 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...