Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, май 20, 2019

Най-силната кръвна група-Устойчива е на болести и хората, които я притежават, не се разболяват често

ноември11/ 2018

Доста изследвания са доказали, че хората с определена кръвна група са по-устойчиви на някои заболявания в сравнение с други. Това означава, че хората, които имат тази кръвна група живеят по-дълго в сравнение с останалите.

Изследователите също така са стигнали до заключението, че видовете кръвни групи могат да повлияят на общото здраве на човека.

Например изследвания са потвърдили, че хората, които са с кръвна група А са по-малко устойчиви на малария, отколкото хората с другите видове кръвни групи.

Според това изследване можем да кажем, че кръвна група А е по-слаба, отколкото другите. Но коя кръвна група е най-силна и най-устойчива на болести?

Дългосрочни проучвания са доказали, че кръвна група 0 е най-силна сред всички кръвни групи. Доказано е, че хората, които имат кръвна група 0 са по-устойчиви и при тях има по-малък риск за възникване на сърдечно-съдови заболявания, както и инсулти и инфаркти. Те също така рядко страдат от заболявания, свързани с паметта и няколко вида рак, като например рак на стомаха и рак на панкреаса. Поради резистентността на организма към болести, хората, които имат кръвна група 0 живеят най-дълго в сравнение с другите.

Една от доказаните причините, поради които кръвна група 0 е най-здравословна, е фактът, че тази кръвна група съдържа по-малко от молекулите, които причиняват съсирване на кръвта. А инсултите и инфарктите са свързани именно със съсирването на кръвта. Добре известно е, че високите нива на холестерол и диабет могат да предизвикат сърдечно-съдови заболявания, но те също са свързани с деменция и болестта на Алцхаймер.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...