Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, май 20, 2019

Всяка глътка от тази напитка е още една крачка към смъртта! Има над какво да се замислим:

ноември11/ 2018

За опасностите от  газираните напитки е казано много. Основният акцент е върху захарта , съдържаща се в тях в големи количества. Газираното води до затлъстяване и проблеми с метаболизма  – това не е тайна. Може би затова предприемчиви производителите на газирани напитки са решили да се отърват от захарта и да я заменят с  подсладители ? Смятате ли, че са ни направили добро? Разбира се, че не! Ефектът върху тялото ни от всички тези алтернативи все още не е напълно изяснен, но за аспартама  е известно достатъчно.

газирани напитки

Американски учени от 10-тина години се опитват да разберат влиянието на аспартама върху човешкото здраве. Проведен е експеримент с 60 хиляди участници, които редовно пиели газирани напитки с този подсладител. В интерес на истината трябва да се каже, че аспартамът не съдържа никакви калории .

Но това е „компенсирано“ в достатъчна доза от друг факт – той е толкова сладък, че обикновената захар в сравнение с него изглежда като невинно човешко творение. Аспартамът е 20 пъти по-сладък от захарта!

Резултатите, получени от учените, не са се харесали никому. Те се сблъскали с такива сериозни болести при пациентите, че не се забавили да споделят своите „открития“ със света. Хората, които пиели по 2 кутийки газирано с аспартам на ден, били в смъртна опасност. По-често от другите те изпитвали:

тежко главоболие ;
коремни болки ;
виене на свят ;
постоянна болка в мускулите и ставите.

В допълнение, настъпила промяна в личните качества – хората станали  агресивни , увеличило се нивото на тревожност , появила се хиперактивност , имало сериозна опасност от депресивни състояния . Трябва да добавим, че при тях се увеличил с 30% риска от сърдечно-съдови заболявания, както и 2 пъти процента на смъртните случаи в резултат на сърдечен пристъп. Учените обърнали внимание на факта, че започнали да се появяват по-често такива заболявания като лупус , болест на Алцхаймер и дори амиотрофична латерална склероза , която се смята за рядко заболяване.

опасна напитка за здраве

Това е истинското лице на аспартама, който методично причинява непоправими вреди на вашето здраве, прониква в тялото с всяка капка от вкусните газирани напитки. Американските учени не са били в състояние да отговорят само на един въпрос – защо европейските изследователи никога не са показали ужасното въздействие върху човешкия организъм на един от най-популярните подсладители в света?

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...