Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, май 20, 2019

Билката божа ръчица в българската народна медицина при обриви, трудно уриниране, астма, бронхит, кашлица

ноември13/ 2018

Билката божа ръчица расте из цяла България, близо до огради и пътни банкети, около нивя и земеделски площи. Наричат я още лечебна ружа, волово око, просвирняк.

Използват се стръковете, листата и цветът на билката, събрани в сухо време, докато цъфти. Сушат се на сенчесто и проветриво място.

Освен, че е една от най-красивите билки, божата ръчица е и особено полезна.

В българската народна медицина се използва при възпаление на бъбреците и пикочния мехур, обриви, трудно уриниране, астма, бронхит, кашлица, инфекции на гърлото, рани в устната кухина, възпаления на стомаха и червата, научаваме от новото видео в канала „Баба знае“ във Vbox7.

Благодарение на бактерицидните си свойства, божата ръчица стимулира функцията на имунната система, като така участва в предпазване от намесата и отрицателното действие на чужди организми в тялото ни.

Ако сериозно не надвишите дозата, няма вероятност да се сблъскате със странични ефекти.

Може да я прилагате външно под формата на компрес или вътрешно – като залеете билката с гореща вода, изчакате около час и след това подсладите с мед.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...