Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юли 22, 2019

Безценни съвети за всички дами! Областта, в която качвате килограми ви казва какво да не ядете!

декември06/ 2018

Областта, в която качвате килограми казва какво не трябва да ядете

Напълняването при хората се дължи на различни фактори. Понякога се борим с него, но не знаем, дали ще има някакъв ефект от нашите действия.

Гладуването, упражненията, добавките или ограниченията в диетата не могат да доведат до резултати, защото всичко зависи от нашия начин на живот и е обусловено от генетиката.

Струва си да проверите към коя група принадлежите и какво можете да направите, за да се отървете от излишните килограми.

1. Най-често срещаният вид напълняване в света. Това се дължи на яденето на твърде много захар и мазни храни. За да се отървете от излишните мазнини, трябва да се занимавате с физическа активност минимум 30 минути всеки ден.

2. Този вид затлъстяване е в следствие на тревожност, депресия или стрес. Обикновено, когато хората имат проблеми ядат сладко. За да отслабнат, хората в тази група трябва да работят върху самоконтрола си и да не прибягват към бонбоните, като ги използват като лек срещу депресия и стрес.

3. Основният виновник в този случай е глутенът. Този тип напълняване обикновено се проявява при жени по време на менопаузата, пубертета или при хормонален дисбаланс. Важно е да се избягва продължителното седене, алкохола и цигарите и да се фокусирате върху физическата активност.

4. Причина за напълняването е бавният метаболизъм. Хората в тази група често чувстват, че коремът им е надут като балон. Хората, които консумират алкохол или имат проблеми с дишането, са най-уязвими. Трябва да се съсредоточите върху диета, богата на плодове и зеленчуци.

5. Причината за този тип напълняване е генетично обусловена, но може да се появи и по време на бременност при жени, които имат склонност към подуване на краката, пише „За жената“. Решение на този проблем е активен начин на живот и прости упражнения, като изкачване на стълби. По-амбициозните могат да изберат да тичат.

6. Този тип напълняване засяга хора, които работят в седнало положение. Когато са в една и съща поза 8 часа. Тази група хора трябва да се съсредоточи върху активност поне 3 пъти седмично, за да се пребори с излишните килограми.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...